HBO satser vel på at de har sikret seg nytt «Lost»-gull når de nå har plukket opp Damon Lindelofs tv-serieversjon av Tom Perrottas roman «The Leftovers», melder Deadline.

Det er ikke en serie om restemat, men tar i stedet for seg de folka som blir igjen på jorda etter dommedagen – når alle andre har fått møte sin skaper der oppe. Den lille detaljen som gjør det hele ekstra tiltalende, er at de gjenværende ikke har peiling på hva i huleste som har skjedd. Alt de har fått med seg, er at en hel haug med folk – inkludert familie og venner – ble borte over natta.

Stephen King elsket boka i sin anmeldelse av den («the best «Twilight Zone» episode you never saw») –  vi kommer nok til å ta en titt vi også.

Perotta skal skrive og produsere serien sammen med Lindelof. Sistnevnte har tross alt litt erfaring med eksistensielt forvirra folk over mange sesonger etter å ha laget «Lost» i sin tid, men har de siste årene syslet med manusene til storfilmer som «Prometheus», «World War Z» og «Star Trek Into Darkness» (som ble regissert av «Lost»-makker J.J. Abrams).

Første episode er regissert av Peter Berg, som tidligere har laget to episoder av den glimrende «Friday Night Lights» – men dessverre også fjorårets «Battleship».

I hovedrollene finner vi folk som Justin Theroux, Liv Tyler, Amy Brenneman, Christopher Eccleston, Ann Dowd og en hel haug andre.

Forvent å se serien på skjermene i løpet av 2014.