For norske fans av HBO-serier har det til nå vært tre alternativer: 1) Kjøpe tilgang til Canal Plus, som sender seriene en måneds tid etter premieren i USA. 2) Se dem gratis på NRK, ofte over et år etter USA-premieren og på ukurante tider, eller 3) vente på dvd-boksen (jada, jeg vet det finnes et fjerde alternativ, men det orker jeg ikke å snakke om).

Uansett: Det kan se ut til at verdens beste tv-serier kan bli lettere tilgjengelig på flere vis i nær framtid.

Ifølge Dagens Næringsliv planlegger nemlig HBO selv å lansere som kanal i Norden, muligens også i kombinasjon med deres svært gode nettjeneste HBO GO (se skjermbilde i toppen). HBO GO – som både tilbyr egne produksjoner og filmer fra store Hollywood-studioer – regnes som en av de viktigste Netflix-konkurrentene i USA.

Norden vurderes for øvrig som et attraktivt marked på grunn av godt utbygget bredbånd og stor interesse for HBO-programmer, ifølge DN. Det ble jo sagt på et tidspunkt – uten at jeg vet om det stemmer – at Norge var det landet som solgte flest HBO-dvdbokser per innbygger (sikkert i stor grad takket være Platekompaniet).

Nyheten om HBOs mulige inntog vil nok være gode nyheter for serieglade kunder – spørsmålet er hva det gjør med det eksisterende betal-tvmarkedet. Canal Plus velger å se det positive:

– Vi har gode avtaler med dem fremover. De blir nok en konkurrent på noe av innholdet, men også en viktig aktør som øker interessen for betal-tv, sier Steinar Brændeland, sjef for Canal + i Norge.

Spennende.

For øvrig skal Comoyo Filter skrive en større sak om HBO i forbindelse med Mediedagene i Bergen til neste uke, så husk å sjekke oss igjen da.

 

• Lik oss på Facebook og følg oss på Twitter for daglige oppdateringer fra film- og tv-verden, anmeldelser, konkurranser og mer!