Med 48,3 millioner abonnenter totalt har Netflix seilt opp som den ubestridte eneren når det gjelder strømming av film og tv-serier på nett.

På verdensbasis er ingen aktører i nærheten av å kunne konkurrere med Netflix – foreløpig. Likevel har Amazon raslet voldsomt med sablene det siste året, blant annet ved å bestille en rekke egenproduserte serier med meritterte skuespillere og tv-skapere.

Nå har Amazon nok en gang bevist at ambisjonene er store, ved å inngå avtale med seriegiganten HBO.

Avtalen, som kun gjelder for USA foreløpig, gir Amazon Prime-kunder tilgang til å kunne strømme store deler av HBOs katalog, med serier som «The Sopranos», «The Wire», «Deadwood» etc.

Amazon får imidlertid ikke nye serier før etter noen år – og flere populære titler (som «Game of Thrones») omfattes ikke av kontrakten mellom de to selskapene i det hele tatt.

Likevel anses innholdet som svært verdifullt. Dette er også første gang HBO tilbyr sine serier til en abonnementstjeneste de ikke selv eier – tidligere har de avvist alle tilbud fra tjenester som Netflix og Hulu.

I USA har de derimot kun valgt å distribuere sitt eget innhold via sin egen applikasjon HBO GO, som utelukkende gir kundene tilgang om de har en avtale med en tradisjonell tv-distributør.

– Amazon har laget en strålende tjeneste, og vi er glade for å tilby våre programmer til deres store kundebase. Vi har tro på at dette også vil føre til at flere vil abonnere på HBO, sier Charles Schreger fra HBO i en pressemelding.

Spørsmålet de fleste stiller seg nå, er hvilke ekspansjonsplaner Amazon eventuelt måtte ha, og om den amerikanske nettgiganten vil ta opp kampen mot Netflix også utenfor USAs grenser.

I Norge har Amazon solgt sine to første egenproduserte serier, «Alpha House» og «Betas», til TV 2, noe som indikerer at noen lansering ikke er nært forestående her til lands.

TV 2 har førsteretten på tre sesonger av de to seriene i Norge.

Det er også uvisst når, og om, Amazon vil ta sin nye strømmeboks Fire TV hit.

– Fire TV er ikke tilgjengelig utenfor USA nå, og vi kan ikke spekulere i fremtidige planer, uttalte en Amazon-representant til CVG tidligere denne måneden.

Amazon-eide Lovefilm, som både tilbød dvd-utleie per post, men også hadde et lite strømmetilbud, la ned i Norge i juni i fjor.