De siste ukene og månedene har det i det stille pågått en aldri så liten budrunde på «The Walking Dead»-spinoffen «Fear the Walking Dead».

I dag ble det klart at serien, som tar for seg zombieapokalypsens start i tiden før «TWD»-handlingen, kan ses på HBO Nordic fra mandag 24. august – dagen etter den amerikanske premieren.

I «Fear the Walking Dead» blir vi altså dratt inn i de første, forvirrende dagene der zombieviruset begynner å spre seg. Historien knytter seg først og fremst til en Los Angeles-familie – ledet av henholdsvis Kim Dickens (sist sett som journalist i «House of Cards» og politikvinne i «Gone Girl») og Cliff Curtis («Once Were Warriors», «Die Hard 4.0»).

«The Walking Dead»-skaper Robert Kirkman har også overordnet styring på spinoffen, sammen med andre nøkkelpersoner som Gale Anne Hurd, Greg Nicotero og David Alpert. Showrunner er Dave Erickson («Sons of Anarchy», «Marco Polo»).

Så stor er troen på serien, at den allerede har fått grønt lys for to sesonger – før den første allerede har begynt å gå.

Originalserien «The Walking Dead» går i dag på tv-kanalen FOX i Norge, og har ikke vært tilgjengelig for strømmekunder før minst ett år etter tv-sendingene.

«Fear the Walking Dead» er opprinnelig en AMC-produksjon, og går i mange land utenfor USA på AMCs egne tv-kanaler. I Norge har imidlertid ikke AMC lansert sin egen tv-kanal, og det var derfor lenge usikkert hvilken aktør som ville stikke av med rettighetene som HBO Nordic nå har snappet/bladd opp for.

Samme situasjon oppsto i sin tid med «Breaking Bad»-spinoffen «Better Call Saul» – den var det som kjent Netflix som endte opp med.

For sikkerhets skyld: Filter er søsterselskapet til NewsLab, som har FOX Norge som kunde.