Mens HBO Nordic stadig vekk imponerer oss på innholdssiden, har selve den tekniske delen av tjenesten havnet litt i bakevja sammenlignet med noen av de største konkurrentene.

Godt er det derfor å se at det faktisk skjer noe også den fronten: I dag ble nemlig tjenesten pusset opp en smule.

forsiden møtes du nå av et nytt design, med enkel tilgang til å gjenoppta avspilling av nylig sett innhold nederst. Samtidig er det lettere å orientere seg inne på serienes undersider, som tidligere var ordnet på et litt rotete vis.

For oss som daglig oppdaterer streamingguiden vår med innhold fra blant andre HBO Nordic, er det også veldig fint å se at det endelig er mulig å søke i tjenesten.

hbo

Dersom du har bra nok netthastighet, vil tjenesten nå automatisk spille av i full HD, altså 1080p, via «adaptive HD». Vi testet selv med både den remastrede versjonen av «The Wire» og nyere produksjoner som «Black Sails» uten å merke noe merkbart kvalitetsløft fra tidligere – bildet virker ikke helt sylskarpt. Siden spilleren ikke kan manuelt stilles inn, og heller ikke opplyser om hvilken kvalitet som spilles av, kan jo dette også skyldes nettleseren eller mange andre variabler.

Selv om vi ennå ikke har fått noen apps på PlayStation eller Apple TV, medfører oppgraderingen også noen smånyheter som gleder oss på det området.

Størst av alt er den nye støtten for Chromecast, samt at iOS-brukere nå kan strømme tjenesten til en Apple TV via en fullverdig Airplay-løsning. Tidligere har Airplay bare fungert med speiling av skjermen, noe som ikke har gitt helt perfekt resultat. Vi har ikke fått testet disse nyhetene selv, men ser frem til å kunne benytte oss av den bedrede tilgjengeligeten til innholdet når vi kommer hjem (appen er allerede oppdatert på iPhonene våre).

Oppdatering: Vi har nå testet Airplay-streaming på to episoder av «The Jinx» – det fungerte som en drøm. Kvaliteten på programmet var bra, samtidig som man kunne bruke telefonen til andre ting mens den streamet.

I tillegg kan to brukere nå benytte seg av tjenesten samtidig.

Som en kuriositet, kan vi også nevne at den ene i redaksjonen som hadde Unblock-us installert på maskinen sin ikke fikk tilgang på HBO Nordic. Unblock-us har tidligere inkludert tjenesten i sin portefølje slik at amerikanere uten kabel-abonnement kunne betale for HBO-innhold over nett, men dette er det nå kanskje slutt på (ikke at det er synd på dem – HBO Now er rett rundt hjørnet). Oppdatering: Det rapporteres i kommentarfeltet om at Unblock-us-støtten ikke skal være rokket ved.

Hva synes du om oppgraderingen av HBO Nordic? Noe vi ikke har fått med oss? Noe du synes mangler? Syng ut  – sjansen er stor for at også de leser kommentarfeltet her.