Allerede i mai kunne vi (ok da, egentlig Dagens Næringsliv) melde at HBO planla lansering i Norden.

Noe tidspunkt var ikke kjent, men nå kan det se ut til at en lanseringsdato nærmer seg med stormskritt. Deadline Hollywood (via Serienytt) melder nemlig at det nye selskapet – kalt HBO Nordic – kommer til å offentliggjøre mer om sine planer veldig snart, nærmere bestemt på et arrangement i Sverige i slutten av måneden.

HBO Nordic er et samarbeid mellom HBO, investorene Parsifal og svenske Peter Eklund (tidligere styreformann i Bredbandsbolaget og forretningsutvikler hos Nethold, som seinere ble til Canal Plus).

Så kan jo spekulasjonene begynne:

Lanseres HBO som en betalkanal i direkte konkurranse mot CMore og Viasat? Kommer HBO-seriene nå til å bli tilgjengelig på nett? Hva slags filmer kommer HBO til å tilby? Ogsåvidere ogsåvidere.

Sikkert er det i hvert fall at kunder som er opptatt av gode serier og gode filmer (og som ikke laster ned ulovlig) går en ålreit høst i møte.

Netflix annonserte i går Norges-lansering før jul, Comoyo jobber også med en tilsvarende modell, og i tillegg er det en rekke andre aktører som kan tenkes å etablere seg i samme marked.

For dere som ikke har fulgt så godt med i HBO-timen de siste årene: HBO er en amerikansk betaltv-kanal, som i dag er mest kjent for en imponerende rekke egenproduserte kvalitetsserier – «Sex og singelliv», «The Sopranos», «The Wire», «Deadwood», «Girls» etc.

Men den Warner-eide kanalen sender også filmer (både egenproduserte og produsert av Hollywood-studioer) og sport.

Vi lover å komme tilbake med mer HBO-nytt når detaljene er klare.