Mangathrilleren «Monster» har en helt spesiell plass i mitt hjerte.

En feberfantaserende pageturner om en kirurg som sliter med de verdensomspennende konsekvensene etter å ha reddet livet til en 12-åring som viser seg å være en fullblods sosiopat.

Nå rapporterer Deadline at Guillermo del Toro skal utvikle en tv-serie basert på mangaen for HBO, sammen med «Sherlock»-forfatter Steven Thompson, som blant annet lå bak mindfucken som var forrige sesongs avsluttende «The Reichenbach Fall».

Mye jobb gjenstår før tv-serien eventuelt får grønt lys, men allerede er det bestemt at del Toro og Thompson skal skrive serien sammen, og at meksikaneren vil regissere pilotavsnittet.

Tidligere har det vært planer om å gjøre «Monster» til langfilm med manus av «A History of Violence»-mannen Josh Olsson, men en tv-serie føles utvilsomt mer riktig. Særlig siden Naoki Urasawas originalmanga omfatter hele 18 volumer, og allerede foreligger i en severdig animeversjon på 74 avsnitt.

Siden japanerne selv har for vane å skusle bort all sin manga med buskishumor og svulstig melodrama, krysser jeg fingrene for at flere tv-kanaler får opp øynene for landets serieskatt.

Kanskje på tide at AMC eller noen andre plukker opp den helt forjævlige og beksvarte fantasymangaen «Berserk» som en konkurrent til «Game of Thrones»?