Noen få, men ivrige fans vil gå irriterte til sengs i kveld. HBO har nettopp offentliggjort at tre av deres serier ikke overlever vinterrengjøringen: «Bored to Death», «How to Make it in America» og «Hung».

Særlig «Bored to Death» har vært en liten kultfavoritt, med Ted Danson i en fantastisk rolle ved siden av Jason Schwartzman og Zack Galifianakis.

«How to Make it in America» ble lansert som en slags oppfølger til «Entourage», bare flyttet fra Hollywoods filmmiljø til motescenen på Manhattans Lower East Side. Første sesong føltes frisk, mens andre sesong var noe treigere og endte med bare 560 000 seere i gjennomsnitt.

Serien kan i det minste skilte med å ha hjulpet Aloe Blacc til en kjempehit med «I Need a Dollar»:

«Hung» har blant annet vært vist av NRK i Norge, og handler om basketlæreren Ray som får økonomiske problemer og henfaller til prostitusjon. Også her sank seertallene dramatisk, og det blir ikke flere episoder enn de ti som har vært vist i seriens tredje sesong i høst.

Ålreit, dårlige nyheter for flere av oss (særlig er jeg litt deppa for «Bored to Death») – men HBO gjør opprydningen av en grunn.Flere ekstremt spennende serier er på trappene, og flere av dem har vi skrevet om allerede, blant annet den Judd Apatow-produserte komedien «Girls», Aaron Sorkin-skrevne «Newsroom», og «Luck» – laget av David Milch («Deadwood»).

En kommende serie som vi ikke har nevnt, men som kanskje er selve rosinen i pølsa, er en ny serie av briten Armando Iannucci.

Dere som er glade i britisk komikk kjenner ham som en av skaperne bak serier som «I’m Alan Partridge» og «The Thick of it», samt filmen «In the Loop».

I løpet av 2012 skal HBO sende hans «Veep», som blir en slags amerikansk variant av satiren «In the Loop», med fantastiske Julia Louis-Dreyfuss i hovedrollen.

En liten videoteaser ble nylig sluppet:

For øvrig returnerer også «Game of Thrones», «Boardwalk Empire», «Enlightened», «Treme» og «True Blood» til neste år. HBO skal også sende Ricky Gervais’ nye serie «Life’s too Short» og den australske komidokumentaren «Angry Boys».