«True Blood» sølte sin siste bloddråpe i sommer, og i høst er det slutt for både «Boardwalk Empire» og «The Newsroom». Det begynner med andre ord å tynne seg noe ut i HBOs imponerende rekke av serier.

Riktignok vet vi at «Game of Thrones» returnerer til neste år, det samme regner vi med at serier som «Veep», «True Detective», «The Leftovers», «Silicon Valley» og «Girls» gjør. Men likevel er det ledig plass for minst et par nye dramasatsinger og/eller komiserier fra seriemesteren til neste år og i 2016.

Hvilke kan dette bli?

Én veldig het kandidat er «Westworld», en nyinnspilling av kultfilmen om morderrobotcowboyer, skrevet av «Jurassic Park»-forfatter Michael Crichton og med JJ Abrams og Jonathan Nolan med på produsentsiden. Listen over bekreftede skuespillere er lang: Anthony Hopkins er i front, deretter ble Ingrid Bolsø Berdal med på laget – og nå sist ble Ed Harris hentet inn som den ondeste av de onde cowboyrobotene.

I tillegg blir også godtfolk som Jeffrey Wright, Evan Rachel Wood og James Marsden med.

En pilotepisode er allerede spilt inn i Utah og i Warner Bros.-studioet i Los Angeles, og HBO-sjefene bestemmer i disse dager om de vil gi grønt lys for en hel sesong. Hvis det skjer veldig kjapt finnes det en teoretisk mulighet for å se den på skjermen til neste år, selv om 2016 nok er langt mer sannsynlig.

En mer heit kandidat til å bli klar til neste år er Terence Winter og Martin Scorseses serie fra musikkbransjen på 70-tallet. Winter har jo tid til en ny serie nå som «Boardwalk Empire» er ferdig innspilt, og skuespillere som Ray Romano, Olivia Wilde og Bobby Cannavale er ombord.

Sistnevnte, som portretterte en av våre favorittkarakterer på nevnte «Boardwalk Empire»,  spiller Richie Finestra, en plateselskapseier i New York som er på jakt etter den neste store sounden. Wilde spiller kona hans, en tidligere skuespiller og modell, som tar opp igjen sine tidligere utsvevende vaner med sex og dop etter hvert som Richie sliter mer og mer på det profesjonelle planet.

Mick Jagger er dessuten med som produsent (og har fått med seg sønnen sin).

Kan også HBOs nyinnspilling av britiske «Utopia» bli klar i 2015? Neppe, men David Fincher bekreftet i går at han vil regissere samtlige episoder i seriens første sesong – den er med andre ord i de aller beste hender.

Originalversjonen av «Utopia» (en strålende serie fra britiske Channel 4) har vi skrevet mye om her på Filter – det er en mørk og voldelig serie om en mystisk organisasjon, The Network, som er på leting etter et forsvunnet tegneseriemanus som skjuler en temmelig kjip hemmelighet.

Manuset havner i hendene til en forsamling mer eller mindre merkelige utskudd, anført av beinharde Jessica Hyde, som jages på flukt.

HBO har også en miniserie/antologiserie på vei som kommer til å få mye oppmerksomhet. «Criminal Justice» skulle bli James Gandolfinis comeback på HBO, men da han døde tok Robert De Niro over – før han seinere trakk seg igjen. Nå er det i stedet John Turturro som skal spille Jack Stone, en New York-advokat som tar seg vann over hodet når han representerer en pakistansk mann som er anklaget for å ha drept en jente.

«Criminal Justice» er en remake av et BBC-drama, som i 2008-2009 mottok generell kritikerhyllest, to BAFTA-priser og hadde Ben Whishaw («Skyfall», «The Hour») i hovedrollen.

Dessuten: «Ballers» med Dwayne «The Rock» Johnson. Han spiller hovedrollen som Spencer Strasmore, en pensjonert fotballspiller, noe som på mange måter er en retur til røttene for The Rock, som spilte college-fotball i tida før wrestling-karrieren.

Foruten Johnson dukker også «CSI Miami»-fjesene Omar Benson Miller og Taylor Cole opp i ledende roller, sammen med John David Washington (sønn av Denzel Washington) og Rob Corddry, kjent fra «The Daily Show» og «Children’s Hospital». HBO har allerede bestilt en hel sesong av serien, der Mark Wahlberg er en av produsentene.

På komifronten har vi store forventninger til «The Brink». Serien følger en amerikansk utenriksminister (Tim Robbins) midt i en større geopolitisk krise, under press fra krigshissende rådgivere.

Jack Black spiller en laverestående byråkrat som, mot sin vilje, plutselig befinner seg i sentrum av krisen.

Fans av «Eastbound and Down» kan på sin side se fram til «Vice Principals», som HBO bestilte 18 episoder av i mai.  Få detaljer er foreløpig kjent om komiserien, men den følger altså en gjeng viserektorer – de som «nesten bestemmer over skolen» – og Danny McBride skal ha hovedrollen.

kenny

Sist, men ikke minst har vi «Togetherness», også det en komiserie, fra indiefavorittene Mark og Jay Duplass (kjent for strålende merkverdigheter som «Cyrus» og «Jeff Who Lives at Home»). Serien følger to par som bor i samme LA-leilighet, og Amanda Peet og Steve Zissis er blant skuespillerne. HBO har bestilt åtte episoder.

Én serie vi vet definitivt ikke kommer til HBO er «Open» fra «American Horror Story» og «Nip/Tuck»-skaper Ryan Murphy. Dramaserien ble beskrevet som rimelig provokativ og sexy, men HBO valgte å takke nei tidligere denne måneden etter å ha vurdert piloten.

 

Hvilken serie gleder du deg mest til? Har vi glemt noen serier? Hyl ut i kommentarfeltet!