Å forutse hvilke HBO-serier som får fortsette, og hvilke som legges ned, er ikke så lett. Fansen vil nok aldri tilgi kanselleringen av serier som «Carnivale» eller (i mindre grad) «Bored to Death», mens det kan være langt vanskeligere å skjønne hvorfor det lages en sesong tre av «Boardwalk Empire».

Selv om vi ble litt mer spent på sesong tre av «Boardwalk Empire» da denne nyheten sprakk i helgen.

HBO-sjefene har i hvert fall foretatt en liten sommeroppdatering, og bestemt seg for hvilke serier de ønsker å fortsette med. Her er konklusjonene:

* «The Newsroom» får en andre sesong! Aaron Sorkins nye seriere var vanvittig etterlengtet – derfor var det til en viss grad overraskende da den fikk såpass hard medfart av en del kritikere.

Solide 2,1 millioner HBO-abonnenter fikk imidlertid med seg serieåpningen, og det er i grunnen litt fint å se at HBO gir Sorkin & co. tillit helt fra start – slik at serien får litt tid på seg til å utvikle karakterer og historieløp uten tanke på muligheten for å måtte avslutte serien etter én sesong.

Etter å ha sett piloten er for øvrig de fleste i Comoyo Filter-redaksjonen enige om at det er vanskelig å forstå slakt av serien, selv om den har noen åpenbare svakheter.

* «True Blood» får en sjette sesong! Jeg har ærlig talt ikke peiling på hva som skjer i Bon Temps om dagen, som så mange andre hoppet jeg av da feene dukket opp i starten av fjerde sesong. Men sesong fem (som går nå) har nok gode seertall, og HBO er garantert fristet til å se i hvilken retning serien går når Alan Ball slutter som showrunner.

Men etter sjette sesong tipper vi at HBO sier at nok er nok, og lar Anna Paquin, Alexander Skarsgard, Stephen Moyer, Deborah Ann Woll, Ryan Kwanten og resten av skuespillerne finne på noe annet.

Dagens mest overraskende HBO-beslutning er imidlertid at….

* «Eastbound and Down» får en fjerde sesong! Hovedrolleinnehaver og medskaper Danny McBride hadde tidligere annonsert at sesong tre, som var ferdigsendt i april, kom til å bli den siste, men dengang ei. Ifølge Variety er det HBO selv som har tatt initiativ til en fjerde sesong om den storkjeftede og (stort sett) mislykkede baseballspilleren Kenny Powers.

Tidligere har forresten HBO offentliggjort at de også vil lage en andre sesong av sensasjonelle «Girls» og litt mindre sensasjonelle «Veep».

 

Bonus: Entertainment Weekly melder i dag at Terry Crews – en diger skuespiller som blant annet er med i «Expendables 2» – blir med i «The Newsroom» fra seriens sjette episode. Han skal spille Will McAvoys personlige trener/livscoach. Kan bli artig.

Bonus 2: Er Aaron Sorkin et mannsjåvinistisk svin uten evne til å skrive gode kvinnekarakter? Spørsmålet har blitt stilt før, og i dag tar The Guardian opp spørsmålet på nytt. Les saken her.