David Fincher har uttalt at han (som alle andre) ser de mest interessante karakterene på tv-skjermen for tida, og gjør nå virkelig alvor av å bytte ut det store lerretet med mindre formater.

Mens framtidige filmjobber er helt i det blå, har Fincher valgt å fylle opp avtaleboka med diverse tv-prosjekter. Nå har enda et fått grønt lys, idet HBO har bestilt en full sesong av en komedie om en gjeng musikkvideoprodusenter i 1983.

«Video Synchronicity» heter komiserien, som skal ha 30 minutter lange avsnitt og som følger et miljø Fincher kjenner godt siden han selv startet karrieren som musikkvideoregissør (noe han også har fortsatt med parallelt med filmkarrieren).

Og prosjektet kan bli realisert ganske fort. Charlie Rowe er allerede castet i hovedrollen, mens Sam Page, Jason Flemyng, Kerry Condon, Elizabeth Lail, Corbin Bernsen og Paz Vega dukker opp i andre roller.

I tillegg har Fincher to andre HBO-prosjekter på trappene. Han skal lage en remake av britiske «Utopia» sammen med «Gone Girl»-forfatter Gillian Flynn (Fincher skal etter planen regissere alle episodene, og opptak er ventet å starte i løpet av året).

I tillegg har han et krimserieprosjekt sammen med James Ellroy kalt «Shakedown».

Mye spennende i vente for serieelskerne, altså.

De neste nye seriene fra HBO heter for øvrig «Ballers» og «The Brink» (begge har premiere 21. juni), og sistnevnte slapp HBO en bakomfilm fra i går: