Timingen var så fryktelig, fryktelig feil da «The Comeback» dukket opp på HBO i 2005. Ved første øyekast framstod den som enda en komiserie med en hovedfigur blottet for selvinnsikt, som veltet seg i overstadig pinlig humor og karakterer som var egoistiske og ondskapsfulle.

Med andre ord nøyaktig den humortrenden som de fleste norske komiserier kastet seg på i årene som fulgte.

Dessverre gjorde formen også at mange av oss overså det sylskarpe manuset og hvor fantastisk Lisa Kudrow var i hovedrollen som den avdankede sitcomskuespilleren Valerie Cherish. Også HBO, som kansellerte den etter én sesong.

Med årene vokste imidlertid seriens rykte, såpass at HBO overraskende bestilte en andre sesong tidligere i år. 10. november kommer den til C More og HBO Nordic, og her er den første traileren:

«The Comeback» er altså en liksom-realityserie som følger Valerie, en kvinne som hadde suksess som ung med en større «Friends»-aktig serie, men hvis karriere møtte en bratt oppoverbakke da hun ble eldre.

I første sesong får vi se hvordan hun forsøker seg på en ny sitcom-rolle, men i sesong to er lista lagt høyere: Hun har nemlig fått en rolle i en HBO-dramaserie, skapt av Paulie G. (Lance Barber) – en fyr som virkelig har lagt Valerie for hat.

Seth Rogen dukker også opp i et par episoder, og som vi ser av traileren får vi også gjensyn med Dan Bucatinsky som Valeries PR-rådgiver Billy, Robert Michael Morris som frisør Mickey og Malin Åkerman som Juna.

Sesong to får premiere 10. november. Første sesong kan ses på HBO Nordic.