Stakkar Harrison Ford, min barndoms helt. For noen dager siden fikk han en au-au på ankelen sin, og nå melder The Guardian at han kan bli borte fra innspillingen i seks til åtte uker.

Til The Daily Mirror skal én kilde ha uttalt:

– Det er mange skuespillere i filmen, så det er ikke en katastrofe. Vi er fortsatt trygge på at filmen kan holde seg til tidsskjemaet sitt.

Ifølge artikkelen gjøres det nå omveltninger i innspillingsplanen for å gi den 71 år gamle tidligere snekkeren tid til å komme seg på beina igjen.

Dette minner oss om en hard sannhet:

Gamle helter begynner å bli eldre. For selv om han holder seg godt ser jo tross alt ikke Harrison Ford sånn ut lenger:

han-solo-960x506

Men sånn:

EndersGame

Ok, så han ser egentlig helt lik ut bortsett fra to rynker og at håret har blitt gråere. Men likevel. 71 år er mye.

Det får meg til å tenke på da jeg og konemor var på en memorabiliasjappe i Las Vegas under bryllupsreisa vår og titta rundt på stæsjet som hang på veggene.

Der hang alt fra «Pulp Fiction» signert av de tolv hovedskuespillerne + Tarantino til skjorta til Tony Soprano og filmplakater fra den gamle «Star Wars»-trilogien med navnetrekkene til Harrison Ford, Carrie Fisher og Mark Hamill.

Selgeren i sjappa hadde en fantastisk salgspitch for sistnevnte:

– Man tenker ikke over det nå, men disse folkene begynner faktisk å bli ganske gamle. Og når de dør, kommer disse plakatene til å bli verdt mye mer.

I et lite øyeblikk var det lett å dele gla’kynismen hans og se for seg det å ruge på et stykke glansa papir til ti lapper, rulla rundt et papprør låst inn i et bankhvelv i ti-femten år i påvente av at noen skal bli del av In Memoriam-seksjonen under Oscar-utdelinga.

Tidenes mest morbide investeringsobjekt, det der.

Til syvende og sist er det likevel mye triveligere å kunne heie på lang levetid for barndomsheltene sine.

I stedet endte vi dermed opp, i ett av de lykksalig få «meld oss på «Luksusfellen» NÅ!»-øyeblikkene i livet vårt (selv om den heldigvis var langt fra ti lapper), med Tarantino og resten av «Pulp Fiction»-gjengen hengende på veggen.

bilde

Selv om det nok er en stund til de eventuelt stiger i verdi. Og Bruce Willis gjør sitt beste for å ikke være verdt noe som helst.