– Den eneste grunnen til å booke et band som befinner seg markant over middagshøyden må være at de har noe å fortelle oss om vår egen samtid, uansett hvor lang tid som har gått siden gullalderen. Pulp er et av disse, skrev Marius Asp i Lydverket, og kastet en sekser på terningen til Pulps konsert på Øya i 2011.

Og han hadde helt rett: Nostalgi er en overvurdert øvelse, men Pulp var et langt bedre band den sommeren enn de var i storhetstida femten år tidligere.

Nå er det blitt laget en konsertdokumentar om bandets hjemkomst til Sheffield i 2012 – trolig den aller siste opptredenen deres noensinne.

Filmen er titulert «Pulp: A Film About Life, Death, And Supermarkets», og vi hadde såklart elsket om denne dukket opp på sommerens Øyakino.

Sjekk første trailer her:

Filmen er tilsynelatende en miks av intervjuer med bandmedlemmer, bilder fra dagligliv i Sheffield og selvfølgelig de fleste låtene som ble spilt denne desemberkvelden.

Jeg vet ikke helt om dette er noe å se på tv hjemme – minnene om Øya-konserten er såpass gode at jeg har lyst til å bevare dem en stund til. Men i en kinosal med ølservering? Regn med meg.