CANNES: Bak alt blitzregnet på Cannes-festivalen foregår det beinhard filmbusiness. Hit kommer oppkjøpere fra hele verden for å sikre seg rettighetene til de neste års store filmer, og da gjelder det å være raske på labben.

En av dem som virkelig får merke dette om dagen, er Harald Zwart. Nå kan Variety melde at hans neste film «The Mortal Instruments: City of Bones» allerede før festivalens offisielle åpningsdag er blitt snappet opp av distributører fra nær hele verden.

Allerede er filmen solgt til USA, Tyskland, Spania, Midt-Østen og flere store asiatiske territorier – og nå har også distributører som dekker Australia, Italia, Skandinavia, Sør-Korea, Hong Kong, Latin-Amerika, Øst-Europa, India, Indonesia, Israel, Filippinene, Polen, Singapore, Sør-Afrika, Taiwan og Thailand hengt seg på. I tillegg pågår det forhandinger om distribusjon i Storbritannia.

Ikke dårlig, det, for en film som først starter innspillingen til sommeren. Ifølge filmens salgsagent i Cannes, David Garrett, er denne enorme tidlige interessen et tydelig tegn på at distributører ikke tør å vente på festivalstarten for å sikre seg filmer de har lyst på.

Og i tilfellet «The Mortal Instruments: City of Bones» er kanskje ikke det så veldig rart. Filmen er basert på Cassandra Clares bestselgende bokserie «Mortal Instruments», som foreløpig består av fem bøker (den sjette og siste boka er på vei).

Med sitt overnaturlige innhold er dette en mulig gullgruve på filmlerretet, med oppfølgerpotensiale i stil med «Harry Potter»-, «Hunger Games»– og «Twilight»-filmene. Det er Sony som lager filmen, og da er den også sikret en helt grei markedsføringskampanje, skulle man tro.

Hovedrollen innehas av Lily Collins, som forøvrig er datteren til selveste Phil Collins. Hun spiller en ung pike som i jakten på sin kidnappede mor finner ut sannheten om slektens bakhistorie – noe som radikalt endrer livet hennes. Med i filmen er også Jamie Campbell Bower, som passende nok både har spilt i «Harry Potter» og «Twilight»-filmene.

Planlagt premieredato er 23. august 2013.