I helgen kunne vi melde om at Harald Zwart var en av tre regissører på Universals såkalte shortlist over ønskede regissører til «Fast & Furious 7» etter at Justin Lin trakk seg fra serien etter å ha regissert de siste fire filmene.

De to andre aktuelle regissørene var ifølge ryktemakerne i Latino Review  «Kick Ass 2»-regissør Jeff Wadlow og «The Lincoln Lawyer»-regissør Brad Furman, og visstnok var også islandske og «Dypet»-aktuelle Baltasar Kormákur på ønskelista.

Men nå kan Deadline melde at valget har falt på en helt annen, nemlig «Saw»-skaper James Wan. Forhandlingene mellom regissøren og filmstudioet er i full gang, godt hjulpet av et solid ryggklapp fra avtroppende «Fast»-general Justin Lin:

– Jeg er ekstremt stolt over å være en del av av «Fast»-franchisen, det er en opplevelse jeg alltid vil sette stor pris på. Nå er det på tide for meg å bevege meg over til andre ting, og jeg er storfornøyd med at Universal og Neal (H. Moritz, tilbakevendende produsent i serien, red.anm.) har valgt James Wan til å lede franchisen gjennom dens neste kapittel, sier Lin ifølge Deadline.

Wan var i sin tid med på å skape «Saw»-universet, og har senere regissert skrekkfilmene «Insidious» og «The Conjuring». Men i fjor høst ble det klart at han var klar for nye utfordringer, da han sa seg interessert i å lage den store «MacGyver»-filmen.

Får håpe ikke en potensiell «Fast & Furious»-film kommer i veien for verdens mest nevenyttige fyr: