Når Hollywood trommer i hop store filmserier, er det svært vanlig at de henter inn ulike regissører for å lage hver sin film. Tenk for eksempel på «Twilight», som brukte tre ulike regissører på de tre første filmene, eller «Mission Impossible» som har brukt forskjellige regissører på hver av de fire filmene i serien.

Så har du også noen filmserier som har brukt færre, for eksempel «Harry Potter» eller «Pirates of the Caribbean». Og nå blir også Harald Zwart med i den relativt eksklusive klubben av regissører som får stå for regi på flere filmer i en franchise.

I dag ble det nemlig bekreftet at 48-åringen også tar hånd om «The Mortal Instruments: City of Ashes» – oppfølgeren til kommende «The Mortal Instruments: City of Bones», som da Zwart også har regissert.

Bekreftelsen kom først via produsent Martin Moszkowicz på Twitter:

Det er selvsagt en stor tillitserklæring for Zwart at han får jobben, og nok en bekreftelse på statusen han nyter hos Sony Pictures.

Det er også et tegn på at studioet har klokkertro på at den første «The Mortal Instruments» kommer til å ha stor kommersiell appell (dog vil vi tro at det fremdeles er mulig å avlyse innspillingen av oppfølgeren om den flopper totalt). Denne klokkertroen er særlig imponerende med tanke på at to andre young adult-filmatiseringer, «The Host» og «Beautiful Creatures», har gjort det svært dårlig med tanke på billettinntekter tidligere i år.

Ifølge The Examiner har det ligget i kortene at Sony også vil filme den tredje filmen i serien på samme tid som «City of Ashes», men foreløpig er ikke dette helt avklart.

«The Mortal Instruments» forteller historien om Clarissa (Lily Collins), en newyorker i tenårene som finner ut at hun er etterkommer av en slekt som jager demoner.

Foreløpig har det kommet fem bøker i serien, så muligheten for enda flere filmer er i høyeste grad til stede.

Geir Hartly Andreassen er for øvrig hovedfotograf på den første filmen, men om han også blir med videre vet vi ingenting om.

«The Mortal Instruments: City of Bones» får norgespremiere 23. august.