Agentselskapet Creative Artists Agency (CAA) har nettopp signert med den norske regissøren Harald Zwart, melder bransjenettstedet Deadline Hollywood.

Det tradisjonsrike selskapet startet opp i 1975, og representerer i dag store stjerner som Robert De Niro, Will Ferrell, James Franco, Sean Penn og Brad Pitt, samt regissører som Steven Spielberg, Oliver Stone og Ron Howard.

CAA ble for øvrig utnevnt til å være et av verdens 50 mest innovative selskaper av Fast Company i 2009, mens Fortune har omtalt det som «underholdningsindustriens mest innflytelsesrike selskap».

Dette markerer nok et Hollywood-milepæl for Fredrikstad-gutten, som tidligere var representert av noe mindre ICM Partners.

Detaljer om avtalen er ikke kjent, men Deadline Hollywood melder at Zwart tar med seg hele produksjonsselskapet Zwart arbeid til CAA.

Zwart gjorde et karrierebyks da hans versjon av «Karate Kid» tjente inn over 350 millioner dollar på verdensbasis i 2010.

Nå jobber han for fullt med adapsjonen av «Mortal Instruments: City of Bones», som vi har omtalt på bloggen her en rekke ganger.

Jamie Campbell Bower, Lilly Collins, Jonathan Rhys Meyers og Leana Headey har ledende roller i filmen.

Grattis!