Det er klart hvem som er foran kamera når André «Trolljegeren» Øvredal i disse dager lager skrekkfilm på oppdrag fra Guillermo del Toro!

«Scary Stories to Tell in the Dark» er basert på en klassisk, amerikansk bokserie fra 80- og 90-tallet og handler om en gjeng unge tenåringer som setter seg fore å oppklare en rekke brå og uventede dødsfall som har skjedd i småbyen de bor i (ja da, det kan hende suksessen med «Stranger Things» har gjort dette prosjektet lettere å finansiere).

Filmen gikk i opptak i forrige uke, etter at del Toro – meksikaneren som slo gjennom med «Pans labyrint» og vant Oscar for «The Shape of Things» – ga den til nordmannen etter at han av uavklarte årsaker selv måtte trekke seg som regissør (men fortsatt er produsent). De siste dagene har Deadline avslørt hvilke skuespillere som er engasjert:

16 år gamle Zoe Colletti (det store bildet over) har tidligere spilt mot Jamie Foxx og Cameron Diaz i 2014-adaptasjonen av musikalen «Annie» og er i år aktuell mot Carey Mulligan og Jake Gyllenhaal i den kritikerroste dramafilmen «Wildlife».

22 år gamle Austin Abrams er mest kjent fra rollen som Roy Anderson i sesong 5 og 6 av «The Walking Dead», og dukker også opp i den siste sesongen av «The Americans».

 

Gabriel Rush (20) har spilt i Wes Anderson-filmene «Moonlight Kingdom» og «The Grand Budapest Hotel».

Ensemblet kompletteres av Austin Zajur (23) og Natalie Ganzhorn (20), som har tynnere filmografier (selv om førstnevnte blir å se i den nye Jim Carrey-serien «Kidding», som er i gang på HBO Nordic her i Norge).

– Vi har brukt flere måneder på å lete etter og sette sammen den perfekte gruppa av skuespillere for å hjelpe oss å realisere den mest fryktinngytende adaptasjonen vi kan, sier Øvredal til Deadline.

Han omtalte filmen som «et drømmeprosjekt» da det ble kjent tidligere i år.

– Guillermo del Toro har vært helt vill etter disse bøkene hele livet. Selv kjente jeg dem ikke før jeg fikk lese dette filmmanuset, men det er en voldsomt flott historie; et nydelig karakterdrama med en drivende spenning, sa han til Filter Film og TV den gangen.