Jeg vet, jeg vet: Nyhetssaker med spørsmålstegn i titler er som regel ikke verdt å skrive – men for «True Detective» gjør vi et lite unntak denne gangen.

Hei, når Harald Stanghelle får lov til å videreformidle rykter, kan vel vi også.

Internett vil uansett ha det til at strålende Jessica Chastain er tilbudt en av de ledende rollene i sesong to av «True Detective». Internett viser i dette tilfellet til nettsiden Nerdist.com, som ikke har for vane å bringe eksklusive nyheter av dette kaliberet.

Nerdist er imidlertid en gjeng entusiaster med gode kontakter (nettsiden og podcasten ble grunnlagt av «Talking Dead»-vert og komiker Chris Hardwick), så vi velger å feste noe mer lit til dette ryktet enn til den saken om at Brad Pitt visstnok skal være aktuell (som først dukket opp i en av de engelske tabloidene).

At Chastain er et heitere tips enn Pitt har også en annen årsak: Hun er kvinne.

Serieskaper Nic Pizzolatto har nemlig hintet ved flere anledninger om at det kommer sterkere kvinnelige karakterer i sesong to – ikke minst ble dette hintet til da enkelte syns at damene i den første sesongen gjorde litt lite ut av seg (bortsett fra å bli drept eller bedratt).

– Det er tidlig ennå, men jeg kan fortelle at sesong to handler om sterke kvinner, slemme menn og den hemmelige okkulte historien bak USAs transportsystem, sa Pizzolatto til Hitfix rett etter at sesong én var ferdigspilt.

Jessica Chastain har vært en Filter-favoritt her i gården en stund, helt siden hun begynte å dukke opp i perler som «Take Shelter» og «Tree of Life» i begynnelsen av tiåret. Så gjorde hun en karrieredefinerende rolle i «Zero Dark Thirty», og nå framover gleder vi oss til å se henne i blant annet Liv Ullmanns «Frøken Julie», «Interstellar» og J.C. Chandors «A Most Violent Year».

For øvrig ble det antydet en liten periode at det ikke nødvendigvis var automatikk i at det kom til å bli en andresesong av «True Detective». Årsaken var mye krangling og konflikter på settet i den første runden, noe som resulterte i at showrunner Nic Pizzolatto og regissør Cary Joji Fukunaga sluttet å snakke sammen.

Vi velger imidlertid å tro at dette nå har blåst over (Fukunaga har uansett kastet inn håndkleet), og hvis Chastain faktisk har fått tilbud om rollen tipper jeg ting nå er på skinner.