Jeg er veldig glad i jobben min, men skulle jeg hatt arbeidsuke et annet sted måtte det vært i et av bransjebladene i Hollywood. For en jobb, liksom – bare smisking og lunsjing og nettverking for å kunne være først ute med castingnyheter og studioavgjørelser.

Men medieutviklingen de siste åra har ikke vært nådige mot Hollywoods bransjemedier, som har slitt med å omstille seg fra den gamle papirverden.

Internett har totalforandret arbeidsvilkårene, og en nyhet er ikke eksklusiv i nettverden i mer enn noen minutter – før nyhetsbyråer og nettaviser og blogger over hele verden har sitert saken din. Tempo er det viktigste – lik det eller dø.

Den personen som kanskje først skjønte hvordan nettet kom til å endre Hollywood-media var den totalt nådeløse og eksentriske Nikki Finke (trolig alder rundt 60 år – bildet til høyre øverst er det eneste som finnes av henne).

Finke er en fantastisk fargerik karakter, som nærmest framstår som en filmfigur selv. I 2006 startet hun opp bloggen Deadline (Deadline Hollywood Daily fram til 2009), som var en videreføring av en spalte hun tidligere hadde skrevet for LA Weekly.

Den ble kjapt en svær suksess. Selv om Finke ofte blir kritisert (bak sin rygg) for å spre frykt og true fram saker, klarte hun – fra leiligheten sin der hun bodde alene sammen med katten – å hoste opp en imponerende rekke eksklusive saker, skrevet i et uhyrlig tempo.

Sakene ble også skrevet i en personlig og ofte ondskapsfull stil. Finke var ikke redd for å kritisere noen – for eksempel kalte hun tidligere NBC Universal-toppsjef Jeff Zucker for «den mest smiskete og inkompetente klovnen som noen gang har vært sjef for et underholdningsselskap».

Hun slenger om seg med karakteristikker av sjefer som «feite» og «griske», mens mellomledere hun ikke liker er «underdanige butt boys».

En dame man gjerne vil ha på sin side, med andre ord.

Men i går kom det en dramatisk nyhet: Finke har fått sparken!

I 2009 ble Deadline solgt til selskapet PMC (som  etter hvert også kjøpte Variety) for drøyt 10 millioner dollar, og flere reportere ble ansatt. Siden da har Finke vært nettstedets Hollywood-redaktør, men har holdt seg noe mer i bakgrunnen enn tidligere.

Og i går meldte altså The Wrap at Finke hadde fått fyken etter flere krangler med PMC-eier Jay Penske. Er Nikki Finkes terrorvelde i Hollywood virkelig over?

– Finke og Penske har hatt et vanskelig forhold siden starten, noe som ikke vil overraske noen som har kjennskap til Finkes voldsomme stil, skrev The Wrap.

De meldte også at Finkes oppsigelsesgrunn har å gjøre med trusler hun angivelig har sendt til en rekke Hollywood-sjefer, samt at hun visstnok skal ha blitt lovet en sjefsjobb da PMC kjøpte Variety i 2012 – noe hun likevel ikke fikk.

Men saken stanser ikke her. Det viser seg nemlig at vedkommende som skrev saken for The Wrap (en av Deadlines hovedkonkurrenter) heter Sharon Waxman, og hun liker virkelig ikke Nikki Finke. Virkelig ikke – de to har en lang forhistorie med en rekke offentlige krangler.

Sharon Waxman.

Egentlig var de nære venner: Ifølge en New Yorker-profil om Nikki Finke arrangerte Waxman 50-årslaget til Finke, og de samarbeidet ofte om saker. Men noe skar seg – ifølge Finke handlet det om at Waxman løy til henne da hun var med å starte The Wrap, mens Waxman hevdet vennskapet brast da Finke begynte å latterliggjøre sakene hennes på Deadline.

Uansett: Bare en time etter at The Wrap hadde publisert sin sak, kom Deadline med et tilsvar som tilbakeviste alle opplysningene i The Wraps artikkel. De truet også med advokater:

– Dette er en totalt fabrikasjon, uten rot i virkeligheten. Bare for å gjøre det klart: Nikki Finke har en årelang kontrakt med selskapet, og det er selskapets intensjon å fortsette samarbeidet som avtalt.

Og dermed er vel den saken ute av verden? Njei, det er ikke helt sikkert. Som The Hollywood Reporter-redaktør Chris Krewson skriver:

Også seriøse Los Angeles Times mener å vite at det kan være en kjerne av sannhet i The Wraps sak, og at Nikki Finke skal ha fortalt kolleger at hun har skrevet sin siste sak for nettstedet.

Tipper at Hollywood-sjefene sitter og gnir seg i hendene mens de ser mediasåpeoperaen som utspiller seg for åpen scene her. Og siste akt er neppe spilt ut.

Forresten, hørte dere at NRKs «Filmbonanza» skal legges ned og at Vegard Larsen har fått sparken?

Knis. Neida.