Man kan si mye om Harald Zwart. Eller kan man egentlig det? Skulle gjerne sett en skikkelig dybdeartikkel som tok for seg den tematiske eller estetiske røde tråden i fyrens filmografi, det kunne vært artig.

Uansett er Zwart i hvert fall en hyggelig fyr, åpenbart en veldig hardtarbeidende mann og en solid håndverker. Som heller ikke er særlig redd av seg – å gå løs på en remake av «Karate Kid» kunne fort endt med helligbrøde, demonstrasjoner og brenning av Fredrikstad FK-effekter over hele verden – men det skjedde aldri.

I stedet var både kritikere og fans ganske enige om at nye «Karate Kid» (2010) var en temmelig respektfull og underholdende sak.

Og 23. august kommer altså «The Mortal Instruments: City of Bones», også kjent som er dette den nye «Twilight»?-filmen basert på bøkene til Cassandra Clare.

Nye Twilight?-spørsmålet stilles jo om veldig mye forskjellig om dagen – men potensielle arvtakere som «Beautiful Creatures» eller «The Host» har til nå ikke vært i nærheten av å følge opp vampyrsuksessen.

Uten at vi skal påberope oss noe young adult-ekspertstempel, er det ikke så vanskelig å se at «The Mortal Instruments» har et helt annet momentum gående for seg. Vi leser det meste som blir skrevet om filmen på amerikanske film- og fansider, og det er ikke akkurat lite. Det er tydelig at bokserien har en veldig dedikert fanskare, som stadig vokser.

I helgen ble også den ferske traileren – som du ser i videovinduet øverst her – vist under WonderCon i San Francisco, og dette var det saklige oppmøtet (via Cassandra Clares Tumblr-side):

Så igjen har godeste Zwart mye press på halvgamle skuldre, kanskje til og med like mye press som med «The Karate Kid» – selv om 80-tallskaratehelten var et langt mer kjent navn i Norge enn bokserien til Clare. For om dette skal bli en ordentlig kassasuksess, må Zwart og Sony vekke interesse langt ut over den allerede dedikerte fanskaren.

Skal vi tro hovedrolleinnehaver, Phil-dattera Lily Collins (det skal vi jo strengt tatt ikke, hovedrolleinnehavere har ikke for vane å snakke ned egne filmer), har Zwart uansett gjort en utmerket jobb.

– Jeg kunne ikke vært mer stolt av prosjektet, og jeg gleder meg enormt til at folk skal få sett den. Harald har gjort en strålende jobb med å ta hva som kunne ha vært en effekttung og actionfylt film og fått det hele til å handle om hjerte og karakter og følelser. Effektene er bare glasuren, sier hun til The Hollywood Reporter.

«The Mortal Instruments» forteller historien om Clarissa, en newyorker i tenårene som finner ut at hun er etterkommer av en slekt som jager demoner.

Andre skuespillere i filmen er Jamie Campbell Bower, Robert Sheehan, Jonathan Rhys Meyers og Lena Headey, mens filmen er skutt av den norske fotografen Geir Hartly Andreassen.

Nå får vi bare glede oss til at fansen legger ut sine reaksjoner på den nye traileren via Youtube, som de også gjorde da den første teaseren dukket opp:

Oppdatering: Jaggu har ikke de første reaksjonene allerede begynt å komme: