«Anchorman 2» har amerikansk premiere i disse dager, og skal vi tro vår venn Asbjørn Slettemark i OP-5, som har sett filmen, har vi mye moro i vente (om litt for lenge, norsk premiere er først 7. februar).

Som i forrige film er Ron Burgundy og hans Newsteam-sluggere som er det store trekkplasteret. Men for oss her på berget er det spesielt en liten scene som vil være ekstra stas: Som i førstefilmen er det nemlig en stor nyhetsmøljeslåsskamp i oppfølgeren – som den observante «Anchorman»-analytikeren Slettemark er, spottet han vår egen Tommy Wirkola i tumultene.

Hvordan endte så Wirkola opp i «Anchorman 2»?

– Det var rett og slett så enkelt at jeg sa til Adam McKay at jeg hadde lyst til å være med i filmen. Jeg er en ultrafan av «Anchorman», og sa til ham at «bare putt meg i den … hvor som helst. Jeg vil bare kunne peke på meg selv, og si at «der er jeg!», en gang i løpet av «Anchorman 2», forteller Wirkola til Filter.

Wirkola, som i disse dager er Sundance-aktuell med «Død snø 2» (og dessuten har bursdag i dag – grattis!), har lenge jobbet tett med Will Ferrell og hans makker Adam McKay i Gary Sanchez Productions. Det var de som gjorde det mulig for Wirkola å lage «Hansel & Gretel: Witch Hunters», suksessfilmen som har åpnet ytterligere dører for nordmannen i Hollywood.

Og som sagt, så gjort:

– Så … jeg besøkte settet deres i Atlanta når de filma den store news-fighten, og da kasta de meg inn i det. Det ble en bitteliten cameo, men dessverre er scenen jeg er med i kutta fra ettersom den er knytta til skjebnen til en av de større karakterene, – som jeg ikke kan avsløre nå (spoiler!), sier Wirkola.

Om du ikke husker den første newsfighten, så den altså slik ut:

Hva slags rolle hadde så Wirkola? En nordnorsk lokal-tv-journalist som har rotet seg opp i den store broadcastjungelen i USA?

– Jeg spilte bare en newsman, med en stor bart, som er involvert i fighten. Ikke noe mer enn det.

Selv om skjermtiden ikke er all verden, er Wirkola storfornøyd med det endelige resultatet:

– Jeg har sett filmen, og jeg kan bare si at den skuffer ikke. Den er helt ustyrtelig, fantastisk morsom, og innfrir alt jeg håpa på, og mer til. En nydelig oppfølger, rett og slett.

 

Les mer:

SOUNDTRACKET OG NYE KLIPP FRA «ANCHORMAN 2»
GJØR VENTETIDEN LEVELIG. NESTEN …