«Hansel & Gretel: Witch Hunters», Tommy «Død Snø» Wirkolas mye omtalte Hollywood-debut med Jeremy Renner og Gemma Arterton, har latt vente på seg. Opprinnelig skulle den ut i mars, men ble utsatt. Noen trailer har man heller ikke sett snurten av. Før nå:

Mye som foregår! La oss starte med heksas hus:

Burde bare slikka på dørkarmen og latt det bli med det. Jaja. Går jo bra etter hvert.

Her er noen av heksene som sannsynligvis ikke blir brent i filmens første fem minutter:

Ekkelibekkeli! Om de faktisk har en diett bestående av småunger er det ikke rart hekser kakler og ler som gærninger. Spiser man menneskekjøtt, og da spesielt hjernen, risikerer man å utvikle sykdommen kuru. Råd å minnes i det virkelige liv: Lever du i en postapokalyptisk hverdag hvor matmangelen er konstant og støter på fnisende folk med skjelvende hender som vil være venner, styr unna.

Og i det skandinaviske hjørnet:

Bjørn Sundquist i rollen som kjentmann! Alle liker The Sundquistinator. Jeg hadde en gang gleden av å ringe ham for å frtelle at magasinet jeg skrev for hadde kåra ham til Norges beste skuespiller. Han ble glad. Trivelig prat.

Videre i Skandi-land:

Peter Stormare! Alltid en bra mann. Så dere nedskallinga? Fun fact: Stormare i rollen som Satan var det eneste som reddet «Hellblazer»-filmen fra totalt havari. Synd han dukka opp først i de fem siste minuttene.

Jeremy Renner får sjærste, kind of, kanskje:

Og hun har en gatling-gønner selv om gatlinger ikke var oppfunnet:

Så til den mindre trivelige biten. Vi har jo venta en stund på dette. Hvorfor kommer traileren først nå?

Spekulasjonene har gått vidt og bredt om hva som kan være årsaken til at Wirkolas Hollywood-debut har blitt utsatt. Kanskje er det som Screenrant skriver: Jeremy Renner er ganske enkelt med i så mange blockbustere i 2012 at man er redd publikum skal gå lei ham.

Etter å ha sett traileren er Collider mindre nådige i sin dom: De mener årsaken til utsettelsen trolig er filmens kvalitet.

– Effektene ser slappe ut, dialogen gjør at man krymper seg, historien virker mekanisk og det virker som den forsøker alt for hardt å være kul.

Også datoen filmen skal på kino, 11. januar neste år, settes under lupen. CinemaBlend kaller det en «tidlig på året-dødsone brukt til å dumpe filmer ingen har tro på lenger». De legger likevel til at filmen ser «dyr og oppfinsom ut, noe du ikke får se så ofte tidlig i januar».

Tonen hos Slashfilm er mildt positiv, men avventende. De mener filmen ser «litt ut som «Army Of Darkness» og litt som den gamle japanske action/komedie/splatterfesten «Versus» fordi så mye av handlingen foregår i skogen». Nettstedet uttrykker likevel håp om at filmen har mer humor enn det kan virke som i traileren.

– Ellers risikerer den å bli for lik «Van Helsing» og «Abraham Lincoln: Vampire Hunter». At dette ser superbillig ut trenger ikke å være ille, men vil det bli tøysete nok til å være gøy, eller bare en langdryg vassing i mørk fantasi?

Nettstedet BloodyDisgusting, som spesialiserer seg på skrekkfilmer, kaller traileren «cheesy awesome», men  legger seg ellers på samme linje:

– Det ser vilt cheesy ut, men også vilt moro. Vi kan bare håpe dette retter opp det som skjedde med kjipe «Abraham Lincoln: Vampire Hunter».