Sommeren er jo en høytid for fri diktning. Engelske aviser, for eksempel, spyr daglig ut overgangsrykter som er rent oppspinn, slik at du og jeg skal få forhåpninger om at i år – i år, jävlar – skal det endelig bli litt skikk på det møkkalaget vi holder med i Premier League. Norske aviser kan også finne på å smøre litt tykt på under dekke av at det er agurktid.

Og siden det først er løgnsommer, tenkte vel noen – kan vi ikke bare finne på en liten bløff til og se hvor langt den når?

Vedkommende lagde så dette bildet ved hjelp av litt enkel photoshopping:

Hvis ikke du kjenner igjen displayet, kan jeg fortelle at det er hentet fra Delorean-tidsmaskinen som Marty McFly og Doc Brown reiste med i «Back to the Future II» (1989).

Ser du på datoen øverst, ser du at dagen Marty og Doc dro til var i går. Oj! Slikt blir det virale suksesser av, og dette bildet har dukket opp minst fire ganger i Facebook-feeden min og i utallige tweets i dag. La oss feire dagen med pizza i pilleform!

Problemet er altså at det bare er tull, det er slett ikke 27. juni 2012 de to drar til.

I Robert Zemeckis‘ oppfølger blir Doc Brown og McFly derimot transportert 30 år inn i framtida, fra 26. oktober 1985 til 21. oktober 2015. Har du lurt på hvorfor vi ikke har selvtørkende klær, roboter som betjener bensinstasjoner eller selvsnørende joggesko…

…er det trolig fordi vi ikke får det før om tre år. 21. oktober 2015 er datoen. Vi må altså vente en liten stund til før vi kan feire dette «Back to the Future»-jubileet.

Bare sjekk dvd’en, hvis ikke du tror meg. Jeg skulle gjerne bedt deg om å sjekke den versjonen av «Back to the Future 2» du kan få leid på nett, men filmen er dessverre ikke tilgjengelig på video on demand.

Framtida er visst ikke her helt ennå.

 

PS: Nøyaktig den samme bløffen var det noen som stod for i 2010. Da bet magasinet Total Film på, og erklærte 5. juli 2010 for å være «Back to the Future»-dagen. Siden måtte de selvfølgelig avlyse alle festligheter og innse at de hadde latt seg lure (via @marisbax på Twitter).