Jeg må innrømme at universet til krimforfatter Jørn Lier Horst ikke er så veldig kjent for meg, men hans åttende og siste roman «Jakthundene» har jeg hatt planer om å lese helt siden denne panegyriske Dagblad-anmeldelsen ble publisert i august.

Horsts hovedkarakter heter William Wisting og jobber i Larvik politidistrikt, og nå er mulighetene gode for at krimhistoriene om Wisting kan bli tv-serie.

Ifølge VG har nemlig produksjonsselskapet Skagerak Film plukket opp rettighetene – i første omgang til Horsts debutroman «Nøkkelvitnet». Forfatteren selv har tatt på seg en konsultativ rolle.

– For å bevare det politifaglige, og for å sikre det troverdige universet, sier Horst til VG.

Produksjonsselskapet har ikke gjort avtale med noen tv-kanal ennå, og ønsker også å sjekke ut mulighetene for samarbeid med nye aktører som HBO og Netflix (og Comoyo, kanskje?).

Ingen skuespillere har skrevet under på noe ennå, men ambisjonen til Skagerak er å hente inspirasjon fra det beste av engelsk og skandinavisk krim.

For øvrig heter manusforfatter Frode Andersen, som vi har hatt et lite øye på siden han vant pitcheprisen under filmfestivalen Kosmorama i Trondheim i 2007, med et prosjekt der Jonas Gahr Støre må redde Norge fra mannevonde roboter med en varmesøkende penis. Dessverre har ikke filmen sett dagens lys ennå, men det er lov å håpe.

Her på Comoyo Filter har vi tro på alle prosjekter inntil det motsatte er bevist, men det må likevel være lov å minne om at flere av de største kunstneriske krimsuksessene i Danmark og Sverige de siste årene (type «Forbrydelsen» og «Broen») har vært gode originalmanus, og ikke basert på eksisterende bøker.

Men æsj, vi digger jo for eksempel «Snabba Cash»-filmene (som jo er basert på Jens Lapidus‘ krimbøker), så det er vel ingen klare regler for dette.