Da amerikanske NBC nylig droppet å gå videre med Jo Nesbøs første amerikanske tv-serie «I Am Victor» etter den første piloten, var det likevel ikke over og ut for serien.

NBC har åpenbart tro på materialet, men opplevde førsteutkastet som hakket for mørkt. Det ønsket de å rette på ved å sette seriens opprinnelige manusforfatter Mark Goffman («The West Wing») til å jobbe intensivt med materialet i to uker, for deretter å se om serien kan plukkes opp i neste omgang.

Trolig blir dramaserien med John Stamos i hovedrollen som en briljant skilsmisseadvokat (Victor) med et trøblete privatliv nå en langt lysere affære.

Og når NBC nå ifølge Deadline har forlenget opsjonen på seks skuespillere til serien, kan mye tyde på at «I Am Victor» beveger seg videre i riktig retning.

Matthew Lillard, Angela Sarafyan og McKaley Miller.

De seks er, i tillegg til Stamos selv: Matthew Lillard (Shaggy i «Scooby Doo») som skal spille Victors bestevenn, Angela Sarafyan («Twilight») som skal spille Victors assistent, Kosha Patel og Josh Zuckerman som spiller Victors unge kollegaer og McKaley Miller som spiller Victors datter.

At disse seks navnene ikke inkluderer Lorenza Izzo («Hemlock Grove») og klineguri Megan Dodds («Spooks»), som begge spilte i den opprinnelige piloten, forsterker ryktene om at de to figurene smeltes sammen til én sjefete kvinnefigur som skal ha et flørtete forhold til Victor, skriver Deadline.

Dersom det nye manuset faller i smak hos NBC-toppene, kan en ny pilot spilles inn allerede i august, med en potensiell påfølgende niepisoders førstesesong.