De siste månedene har det vært en ganske så kraftig storm rundt Hans Rossiné og NRK Drama.

Nå går Rossiné av, melder NRK.

– Nå er tiden inne for å gi stafettpinnen videre og jeg ser frem til å jobbe med nye og spennende oppgaver for NRK, sier Hans Rossiné i en pressemelding.

Rossiné kom til NRK fra Dagbladet i 2001.

– Det har vært et privilegium å lede NRK Drama gjennom 12 intense og givende år. Jeg er utrolig stolt over de resultatene NRK Drama har oppnådd både på tv og radio. Vi har gjort norsk drama like populært og nasjonalt samlende som underholdning, nyheter og sport, sier Rossiné i pressmeldingen.

 «Dag»-skaper Øystein Karlsen og Anders Baasmo Christiansen er blant dem som har luftet sin kritikk av NRK Drama og Rossiné offentlig den siste tida.

Mange har sammenliknet seriene som produseres av NRK Drama selv og de som NRK kjøper fra eksterne produksjonshus:

– Det som er interessant er hvem av NRK ekstern og NRK intern-drama som produserer best kvalitet. Og enda viktigere, hvem som får mest ut av budsjettene sine. Budsjetter som tross alt er dine og mine penger i utgangspunktet. Kall meg gammeldags, men jeg synes ikke at en produksjon til 80- 100 millioner der en glimrende skuespiller som Jakob Oftebro blir kommandert til å skrike «faen» mot Gud, i bar overkropp, i en sjark i året 2012 er god utnyttelse av mine skattepenger … stakkars mann, skrev Øystein Karlsen i en kronikk i Dagbladet i desember.

– Det er aldri gøy med negativ oppmerksomhet, og når det pågår over tid kan det gå ut over NRK dramas rykte, sa programdirektør i NRK, Per Arne Kalbakk, til Dagbladet.

Artikkelen oppdateres.