I går bekreftet Disney-boss Bob Iger at Disney jobber med enkeltstående «Star Wars»-filmer i tillegg til den kommende trilogien.

De fleste spekulasjonene gikk i retning av at én av filmene skulle handle om Yoda, men ifølge Entertainment Weekly er det to andre «Star Wars»-figurer som ligger an til å få sine egne filmer først.

Kilder tett på prosjektene forteller at det er Han Solo og Boba Fett som blir de første karakterene det vil bli laget spinoff-filmer om.

LES MER: Da er det offisielt: «Star Wars» får egne spinoff-filmer… om Yoda?

Foreløpig er prosjektene kun på skissestadiet, men planen er foreløpig at filmen om Han Solo skal foregå i tiden mellom «Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith» og «Star Wars: Episode IV – A New Hope».

Dermed utelukkes muligheten for at Harrison Ford kommer til å gjenta sin ikoniske rolle, selv om sjansene for en gjesteopptreden er store.

LES MER: Disney dropper 3D-versjoner av «Star Wars»-forløperne

Boba Fetts historie kommer enten til å foregå mellom «Star Wars: Episode IV – A New Hope» og «Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back» eller muligens fram til «Star Wars: Episode VI – Return of the Jedi». I sistnevnte endte dusørjegeren i magen på en såkalt sarlacc, men det er altså nok materiale til å fortelle litt om ham innen da.

Han Solo og Boba Fett er dog ikke de eneste kjente ansiktene som kan vende tilbake. Hvis filmene kommer til å utspille seg i tida fra den opprinnelige trilogien, åpner det imidlertid også for et comeback for vår tids mest legendariske skurk, Darth Vader, og selvfølgelig fettberget Jabba the Hutt.

Inntil videre er rapportene imidlertid noe sparsomme på detaljer, og som sagt kun basert på kilder tett på prosjektene (så ha en klype salt klar), men hva vi allerede vet med sikkerhet er at den ene filmen skal skrives av Lawrence Kasdan («Empire Strikes Back», «Return of the Jedi»), mens Simon Kinberg («Sherlock Holmes», «Mr. & Mrs. Smith») tar seg av den andre.

Til gjengjeld er det stadig ingen indikasjoner om hvem som skal regissere filmene, eller hvem som kan ende opp i hovedrollene – som vi vil tro vil bli temmelig ettertraktede blant Hollywoods mannlige aktører.

Her er for øvrig noen konseptskisser av den unge Han Solo, som ble laget i forbindelse med at karakteren muligens skulle skrives inn i «Revenge of the Sith» (via Slashfilm):