Tre personer mistet livet og minst 144 ble skadet da to bomber gikk av i målområdet på Boston-maratonet, den 15. april i fjor.

Ett bilde står igjen som selve symbolet på det som hendte: Hardt skadde Jeff Bauman som blir kjørt unna området i en rullestol, etter å ha mistet begge beina i eksplosjonen. Han hadde da sett gjerningsmannen rett i øynene.

– Han våknet opp sterkt neddopet, spurte etter penn og papir og skrev «sekk, så fyren, så rett på meg», fortalte broren Chris Bauman kort tid etterpå, ifølge Dagbladet.

Baumans historie har blitt gitt ut i form av boken «Stronger», som nå er plukket opp av Lionsgate for en filmatisering. Det skriver Variety.

«Stronger» produseres av Todd Lieberman og David Hoberman, sammen med Scott Silver.

Det er den samme gjengen som stod bak «The Fighter» (2010), skrevet av Silver og produsert av de førstnevnte. Denne filmen, med Mark Wahlberg, Christian Bale, Amy Adams og Melissa Leo på rollelista, ble nominert til syv Oscar og vant to.

«Stronger» i bokform er skrevet av Baumann i samarbeid med Bret Witter, og tar for seg Baumans historie – ifølge Variety en forvandling fra tafatt kioskarbeider uten retning i livet, til en mann «drevet av ambisjon og full av kjærlighet».

– Jeg så bomberen. Han tok beina mine, men han knakk meg ikke. Han gjorde meg bare sterkere, heter det i boka.

Manus vil bli skrevet av John Pollono, hans langfilmdebut. Pollono har skrevet teaterstykket «Small Engine Repairs».

Foto: Aaron Tang/Hashtagano, under CC lisens 2.0 (via Wikimedia).