Om du tar en kikk på IMDb-profilen til Anthony Daniels vil én ting gjøre seg klart ganske raskt. Denne mannen har omtrent bare spilt den samme rollen, androiden C-3PO, siden «Star Wars» i 1977 – hans andre film på lerretet.

Joda, klart. Det er en og annen birolle, eller gjesterolle her – spesielt på begynnelsen av 90-tallet, da Daniels forsøkte å komme seg utenfor «Star Wars»-sfæren – men over halvparten av alle skuespillerjobbene hans har vært i kraft av den gylne roboten.

– Å gjøre det i alle disse ulike variantene er fascinerende. Jeg har vært i studio i dag, og jeg er faktisk ganske sliten fordi Threepio er en slitsom figur – han er alltid veldig spent, på nippet til panikk. Det er derfor han er så morsom, fordi han alltid er på feil sted, sier Daniels til Entertainment Weekly.

Som den eneste skuespilleren som George Lucas har innrømmet at har fått endret replikkene sine, er Daniels etterhvert en autoritet på sin egen figur.

I løpet av snart fire tiår som roboten har han én replikk som han liker minst av alle, fra den første «Star Wars»-filmen.

«Curse my metal body! I wasn’t fast enough!» Jeg husker at jeg spurte Mark Hamill da vi kjørte i bilen til ørkenen på Tatooine, «Hvordan kan du si replikkene dine med et slikt pokerfjes?» «Jeg er bak en maske, ingen kan se hvordan jeg ser ut når jeg sier det, mens du har ansiktet ditt der.» Han var spesielt god til å si teite linjer. Men fordi han sa dem, og jeg sa dem, med ærlighet, integritet og profesjonell framføring, så trodde publikum på det.

Nå som innspillingen for tiden er i gang igjen, blir de fleste av Daniels replikker gjort tre ganger – slik at regissør J. J. Abrams kan velge og vrake.

Også denne gangen må Daniels trekke i kostyme – men i disse CGI-dager var ikke det alltid planen:

J.J. Abrams ringte meg for å spørre om jeg ville være med i «Episode VII», før han lurte på om jeg «ville være interessert i å bare gjøre stemmen» i filmen. Jeg sa «nei», forteller Daniels – som heldigvis fikk et «greit!» i svar fra Abrams.

– Han skjønte jeg kom til å si det, du hadde aldri fått meg til å bare gjøre stemmen, sier Daniels.

Han hadde imidlertid ett krav til for å være med i filmen: Det kunne ikke være den samme C-3PO-drakten som sist.

– De lagde en helt ny lignende drakt med forandringer du aldri vil merke på skjermen, men som gjorde livet mitt mye lettere!

Daniels forteller at han foretrekker å være i kostyme der han kan, noe som – med unntak av de ulike animerte variantene – stort sett er hele tiden.

Med unntak av fabrikkscenene i de tre nyeste filmene, som han ikke er særlig begeistret for.

– Faktisk så vil jeg si at det var forferdelig. En av vanskelighetene for publikum med en figur som man kjenner og elsker på den måten er at det er lett å si «å nei, det er ikke riktig. Han beveger ikke slik på seg.» Med meg i drakten beveger han seg alltid likt, med de samme reaksjonene, timingen, og så videre, sier Daniels.

– I en tegnefilmserie som «Rebels», aksepterer du at det ikke prøver å være virkelighet. Det er en utvidelse, en overdrivelse. Med det grunnlaget er det fullstendig akseptabelt.

På spørsmål om C-3PO noensinne vil dø svarer han at han tror at figurens stadig økte selvtillit etter å ha overlevd så mye – sammen med venner, teknologi og en «gjør det selv»-mentalitet – gjør at det nok skal litt til før han blir borte:

– Jeg holder dingser gående. Jeg er ikke fra bruk-og-kast-kulturen, jeg er fra skap-og-fiks-kulturen. Threepio er kjekk å ha, jeg tror han kommer til å fortsette og fortsette.

Animasjonsserien «Star Wars: Rebels» starter i oktober, mens den syvende filmen i «Star Wars»-serien får premiere den 18. desember 2015.