Jay Leno er i sin siste uke som programleder for NBCs «The Tonight Show». Bortsett fra litt kludder og et års fravær rundt 2009, har han ledet programmet i over tjue år, siden 1992.

17. februar tar Jimmy Fallon over, og samtidig flytter produksjonen fra California til New York.

Denne fredagen hadde Leno flere seere enn han har hatt siden Obama svingte innom under 2012-valgkampen, så han går i alle fall ut med stil.

Mindre fornøyde er nok de 164 menneskene som hver uke surrer rundt bak kamera og holder tannhjulene i gang. De må nemlig begynne å se på annonsesidene i lokalavisa, for hele gjengen får fyken når showet flytter. Det skriver TheWrap.

Det er sikkert en stor trøst at de «oppfordres til å søke» på andre posisjoner i selskapet – inkludert den nye produksjonen i New York.

«The Tonight Show» har vært på lufta siden 1954. Det ble opprinnelig filmet i New York, men flyttet til Burbank i 1972, under Johnny Carson.

Det var etter Carson at Leno tok over tøylene i ’92, og dersom han er oppriktig i et ferskt intervju med «60 Minutes» (sjekk videoen ovenfor), føler han at arven er i trygge hender selv om han selv må gi slipp.

Selv om han gjerne skulle blitt litt til.

– Det var ikke min avgjørelse, og jeg tror nok jeg ville blitt dersom vi ikke hadde en ekstremt velkvalifisert, ung fyr klar til å hoppe inn, sier han, og sikter til Jimmy Fallon.

– Han er sannsynligvis mer lik en ung Johnny (Carson, journ.anm.) enn omtrent noen annen har vært. Han er virkelig god. Så da satser du på den nye karen, det gir mening, fortsetter Leno.

Hør dem diskutere overgangen seg imellom her (i denne videoen sier Leno at han i alle fall ble spurt, denne gangen):

Neste fredag blir siste mulighet til å se Leno på direkten under «Tonight Show»-banneret (som programleder, i alle fall). Hans siste gjest blir Billy Crystal, som også var hans første, for 22 år siden.

Når showet er tilbake i New York etter over 40 år om et par uker, er det Will Smith og U2 som kommer først på besøk. Det blir Fallons debut, selv om han riktignok har lang fartstid fra «Late Night» på samme kanal.

Han er forresten ganske nøyaktig på samme alder som Leno var, den gang han fikk jobben.

Tilbake til de uheldige 164, så fikk de visstnok beskjeden i desember, og blir puljevis avskjediget med sistemann ut 4. april.

Leno selv blir vel å sitte å ruge på millionene og den vanvittige bilsamlingen sin.