For bare minutter siden publiserte vi nyheten om den første traileren til Netflix-serien «House of Cards», og nå serverer Aftenposten oss enda mer breaking news relatert til streamingtjenesten.

Klarsignal er nemlig gitt for innspillingen av sesong to av «Lilyhammer».

Både Netflix og NRK har vært klare på at de har ønsket seg en ny runde med den eksentriske gangsteren Frank Tagliano, men det har vært knyttet stor usikkerhet til hovedrolleinnehaver Steven van Sandts kalender. Han er som kjent en viktig bestanddel av Bruce Springsteens E-Street Band, og har også til enhver tid mange andre musikkrelaterte jern i ilden.

Men nå har altså van Sant meldt sin ankomst til innspillingsstart i Oslo og Lillehammer i januar.

Nye åtte episoder kan dermed ventes på NRK (og trolig på Netflix) fra høsten av.

– Vi holder på å undertegne kontraktene nå. Sendestart er ikke låst. Alt er avhengig av når på høsten serien kan være ferdig fra produsenten. Får vi den i tide, blir den vist i andre halvdel av 2013, sier NRKs eksternsjef Peter Wallace til Aftenposten.

Budsjett blir på cirka 60 millioner kroner – hvordan fordelingen mellom Netflix og NRK er vet vi lite om.

Til VG har produsent Lasse Hallberg i Rubicon TV tidligere avslørt at Netflix har opsjon på ytterligere fire sesonger av serien – hvis alle involverte ønsker å la den holde på så lenge.

Til Aftenposten uttaler Hallberg at han er overveldet av suksessen serien er blitt møtt med:

– Medregnet alle territoriene Netflix dekker har «Lilyhammer» blitt solgt til over 100 land. Dette er uten tvil den aller største norske dramasuksessen noensinne, og det er oppsiktsvekkende for en skandinavisk serie som sendes i tekstet versjon på originalspråket, sier han.