Hvordan «toppe» forrige Bond-skurk Javier Bardem? Regissør Sam Mendes kan ha funnet svaret.

Ifølge kilder Variety har snakket med, ønsker nemlig EON Productions og Mendes «12 Years a Slave»-aktuelle Chiwetel Ejiofor som ny Bond-skurk. Foreløpig skal det dog ikke være gitt et konkret tilbud til Ejiofor, men de undersøker nå om «Bond 24» (2015) får plass i hans timeplan.

Dette er altså ingen bekreftelse,  mye kan skje før innspillingen starter i oktober/november. Men umiddelbart må jeg si at Ejiofor er et interessant og inspirert valg. Med ham i rollen som ny Bond-skurk kan vi få en mangefasettert og nyansert karakter.

Ejiofor er et av de hotteste skuespillertalentene i britisk film for tiden, og dermed virker det naturlig at Broccoli-familien og Mendes ønsker å jobbe med ham. Bond-skurkene er jo også ofte blitt spilt av anerkjente skuespillere, som Robert Shaw, Christopher Lee, Christopher Walken og Mads Mikkelsen, og Ejiofor kan føye seg pent inn i denne rekkken.

Under åpningen av bilutstilingen Bond in Motion i London, som undertegnede var til stede på, kunne Bond-produsent Barbara Broccoli fortelle at castingen av neste skurk er klar om noen måneder.

– Vi befinner oss på et tidlig stadium. Vi begynner å filme mot slutten av året og neste film kommer ut i slutten av 2015. Dette er spennende tid for oss. Vi har jobbet med manuset med John Logan, Sam Mendes og Daniel (Craig), og det utvikler seg stadig. Dette er den spennende delen når vi forener alle de kreative kreftene og begynner å utvikle actionsekvensene. Det finnes ingen begrensninger for øyeblikket. Vi har ennå ikke valgt skurken, så vi håper å velge noen en gang i løpet av de neste par månedene.

Hvilken spesifikk rolle kan Ejiofor være tiltenkt? Nylig sikret MGM og Danjaq (holdingselskapet bak Bond-produksjonsselskapet Eon Productions) seg alle rettigheter og interesser i boet til den avdøde irske produsenten Kevin McClory. Dette innebærer at Broccoli-familien og MGM nå eier samtlige rettigheter til de mye omtalte «Thunderball»-manusene, herunder rettigheten til å anvende forbryterorganisasjonen SPECTRE inklusive Bond-skurken Ernst Stavro Blofeld. Det nylige oppkjøpet har ført til at mange Bond-fans spekulerer i et comeback.

Nylig fikk manusforfatter John Logan spørsmål fra Empire om den ikoniske skurken vender tilbake i «Bond 24». Interessant nok ville Logan verken avkrefte eller bekrefte dette spørsmålet.

Ifølge Variety skal Bond-skaperne også skal være på jakt etter en skandinavisk Bond-pike til Bond 24. Kan dette bety at vi vil få den første norske Bond-piken siden Julie Ege i «On Her Majesty’s Secret Service» (1969)? Trolig ikke.

Igjen kan det være svenske Bond-piker som ender opp i neste Bond-film. Skal vi tro Aftonbladet har Ida Engvoll («Mig äger ingen») og Disa Östrand («Känn ingen sorg») prøvefilmet for «Bond 24».

– Jeg sier ingenting om det. Alt om filmserien er veldig hemmelig. Men den auditionen gikk bra med tanke på omstendighetene. Du har bare en tagning på deg og den situasjonen er veldig spesiell, er alt hun vil si til Aftonbladet.

Foruten Daniel Craig, er Ralph Fiennes, Naomie Harris, Ben Whishaw og Rory Kinnear de eneste som er bekreftet for «Bond 24».