Sist helg ble «Donkey Kong»-kløpperen Steve Wiebe (kjent fra «King of Kong», som du kan se i sin helhet over her) invitert til spillmessa Penny Arcade Expo for å teste evnene i et arkadespill han ikke hadde prøvd før: «Fix-It Felix Jr.». Hvordan det gikk kan du se i videoen under:

«Fix-It Felix Jr» er enkelt nok: Først ramponerer skurken Ralph en bygning, så kommer helten Felix for å reparere knuste vinduer, spise paier og utføre forefallende vedlikeholdsarbeid mens tønnene ramler rundt ham. Tilsynelatende et hundgammelt 8-bitspill i slekt med det Wiebe ble så berømt for å mestre, altså. Men, skinnet bedrar.

Spillet er nemlig et ledd i markedsføringskampanjen for Disney’s nye animasjonsfilm «Wreck-It Ralph» (det kan også spilles i nettleseren), hvor dataspill står i sentrum. Ralph er hovedpersonen, en spillskurk som ikke lenger vil være spilskurk. Dermed stikker han av fra «Fix-It Felix» og legger ut på nye eventyr.

Etter at Wiebe hadde prøvd spillet intervjuet nettstedet Trailer Addict ham om hva han syntes og hvorvidt «Donkey Kong»-evnene lot seg overføre til «Fix-It Felix». Svaret?

– Litt. I «Donkey Kong» har du kontinuerlig kontroll over Mario, men i «Fix-It Felix» har du ikke noen kontroll mellom to vinduer.

Wiebe sammenlignet heller spillet med «Q*Bert», «hvor du hopper fra firkant til firkant». Om ikke den 81 år gamle «Q*Bert»-mesteren Doris Self hadde forlatt denne verden kunne det vært spennende å se hvem av de to som fikk høyest score.

«Wreck-It Ralph» har forøvrig premiere 2. november. Om du bor i USA. Om du bor i Norge må du vente helt til 8. februar 2013. Varför? Her er uansett en trailer å sutte på i mellomtida: