Få tv-serier kan skilte med like mange priser og lovord som «Mad Men», serien om livet i reklamebransjen på Manhattan på det glade 60-tallet.

Serieskaper Matthew Weiner, som tidligere også jobbet på «Sopranos», har selv mottatt hele ni Emmy-priser for sin innsats som tv-skaper.

Med en slik suksess i ryggen skulle man nesten tro at skrittet over i spillefilmenes verden kunne bli rimelig elegant.

Men skal vi tro anmeldelsene av Weiners spillefilmdebut «Are You Here», er det ikke bare-bare for en tv-skaper å skrive og regissere langfilm.

For øyeblikket har filmen, som byr på store navn som Owen Wilson, Amy Poehler og Zach Galifianakis, en snittkarakter på bare åtte prosent på samlesiden Rotten Tomatoes.

Inntil den første halvpositive anmeldelsen dukket opp fra en liten filmblogg, hadde alle andre anmeldere – inkludert de store aktørene – sørget for en «perfekt» nullscore til filmen.

– Denne stakkarslige feiltenningen vil kun være underholdende for rivaliserende kreative folk i tv-bransjen som skadefro heier på at Matthew Weiner skal snuble, skriver The Hollywood Reporter i sin anmeldelse.

«You Are Here» er en sjokkerende udugelig komedie, et prosjekt med utseendet og stilen til en 90-tallskomedie fra Ivan Reitman eller Harold Ramis – ikke den første filmen fra en av våre beste tv-manusforfattere, skriver The Playlist.

THR og Deadline var blant de få mediene som så og anmeldte «You Are Here» under filmfestivalen i Toronto i fjor – der filmen i etterkant av visningene sleit med å få distribusjon. Weiner mente selv ifølge Deadline at han da ikke var ferdig med filmen – som han begynte å skrive på mens han jobbet med «The Sopranos».

Men nå som filmen er klar for kinovisning i USA på fredag (den kommer ikke på kino i Norge) – og mest sannsynlig dermed også ferdigstilt – er heller ikke de nyeste kritikkene nådige:

– Manusforfatter og regissøre Matther Weiner, skaperen av «Mad Men», har laget en spillefilm – teoretisk sett en komedie – som bare er en hårsbredd fra å være helt forferdelig, skriver  Village Voice.

– I «Mad Men»-skaper Matthew Weiners spillefilmdebut – den aggressivt lite morsomme «Are You Here» – er all den mørke humoren og de delikate figurskildringene vi kjenner fra tv-seriene hans fullstendig borte, skriver Entertainment Weekly.

Uff da.