I går ble siste episode av «Halvbroren» sendt, og jevnt over kan jo serien karakteriseres som en suksess – både blant kritikere og publikum. Så da har vel NRK Drama skaffet seg et pusterom etter å ha vært i en aldri så liten mediestorm i førjulstida. (Oppdatering: Eller kanskje ikke. Som en leser helt riktig påpeker, er «Halvbroren» produsert av Monster og dermed kanskje heller et argument for at NRK bør sette ut dramaproduksjonen til eksterne produksjonshus).

Uansett: Hva skjer nå? Hva har statskanalen på trappene?

Dagsavisen har ringt opp dramasjef Hans Rossiné, som kan fortelle at «Hjem» (som jeg ikke kjenner noen som fulgte med på, selv om sesong én hadde nærmere 700 000 seere i gjennomsnitt) starter allerede neste søndag. Men uansett hvor mange seere sesong to får, vil dette bli siste runde med dramaet.

Klart for siste runde med «Hjem».

Til høsten er det deretter klart for «Mammon», som er en konspirasjonsthriller fra et norsk presse- og næringslivsmiljø.

Jon Øigarden skal spille journalisten Peter, mens Lena Kristin Ellingsen («Himmelblå») spiller en Kriops-etterforsker som hjelper ham med å rote i grumset.

Sammenlikninger med «Forbrytelsen» har allerede vært gjort, men det skal vel vanskelig gjøres å lage en nordisk krimserie i årene framover uten å tåle å bli nevnt i sammenheng med den danske kjempesuksessen.

Mer spenning blir det våren 2014, da NRK setter i gang med thrilleren «Øyenvitne». Lite er kjent om plottet her, men serien har vært spilt inn på steder som Mysen, Drammen, Oslo, Lillehammer og Maridalen.

Bilder fra serien ble vist under filmfestivalen i Göteborg, og ifølge Hans Rossiné var tilbakemeldingene gode.

Hva så med komiseriene?

Tore Sagen, Pernille Sørensen og Jon Almaas kjører i gang med en komiserie til høsten, med arbeidstittel «Side om side». Serien følger tre ektepar, og referanseserier er blant annet «Solsidan» og «Modern Family».

Pernille Sørensen og Tore Sagen spiller ektepar i «Side om side».

Til neste år kommer også «Kampen for tilværelsen», om livet blant den fornøyde middelklassen i Ullevål hageby.

Serien skrives av Erlend Loe, Bjørn Olaf Johannessen og Per Schreiner