Halle Berry returnerer til tv-skjermen der hun var i noen år før hun ble storstjerne med «Monsters Ball» og Oscar-priser.

Det er produsent Steven Spielberg som lokket henne til CBS-serien «Extant», der hun spiller astronauten Molly Woods, som drar ut til verdensrommet alene og kommer tilbake til familien sin med en ekstra passasjer:

– Du finner ut at Molly er gravid med hva enn dette er, sier hun i et intervju med Entertainment Weekly.

– Og hun er veldig knyttet til det, fordi det er en del av henne. Jeg sier det til manusforfatterene hele tiden, at selv [massemorderen] Charles Manson hadde en mor som elsket ham, så hva enn dette er, så er det litt av Molly.

Serien hadde premiere på CBS i natt, til ok anmeldelser. Generell konsensus virker å være at serien er velfortalt, og har potensial, men har fått en litt slapp start, ogVariety kaller det en «Steven Spielbergs greatest (and not so greatest) Hits».

Berry sier hun forelsket seg i manuset, som minte henne mye om Spielbergs eget arbeid – en filmskaper hun er en stor fan av:

– Jeg elsker den typen sci-fi som Steven gjør. Den er mer overnaturlig. Dette er mer «E.T.», med den typen overnaturlighet og sci-fi.

Hun mener at sci-fi-fansen vil finne noe å like her, men at den også kan fungere for andre tv-seere.

– Spesielt kvinner som liker at det er rotfestet i noe ekte og emosjonelt, de får det også. Fordi i kjernen handler dette om familien, og de kjemper for å forbli en familie mens dette skjer med dem – noe de ikke har kontrollen over.

Andre skuespillere i serien er Goran Visnjic («Akutten») som Mollys ektemann, og Pierce Gagnon («Looper») som hennes unge sønn. Serieskaper er Mickey Fisher, som også har skrevet manuset. Spielberg bestemte seg for å produsere historien da han fikk lese historien til Fisher, et ganske uskrevet blad.

– Jeg synes aldri det minner om en homage til mine andre sci-fi-filmer. Jeg ble dratt inn i Mollys historie, og forholdet til hennes mann. Subplottet og de andre figurene var veldig overbevisende for meg, sier Spielberg til Entertainment Weekly, som fastslår at han leste dette manuset lenge før «Gravity» dukket opp på kino.

«Extant» kommer til Norge på TV2, som melder at den forhåpentligvis kommer på til høsten.