En utømmelig kilde for humor er jo, som vi alle vet, menn som tar seg av barn. Sjangeren har blomstret siden 80-tallet, og består av to hovedgrener.

I den ene må pappa må bevise at han er minst like dugelig som mamma, og i den andre tvinges en muskelbunt til å håndtere drittunger.

Eksempler på den første sjangertypen er blant annet Michael Keatons udødelige klassiker «Mr. Mom» fra 1983, der han tar seg av huset mens mammaen jobber, «Mrs. Doubtfire» der Robin Williams tvinges til å ikle seg kvinneklær for å fylle foreldrerollen fullt ut, og «Tre menn og en liten baby», der tre mandige romkamerater plutselig må håndtere foreldrerollen the hard way – det vil si uten en kvinnelig ekspert man kan spørre til råds.

I den andre leiren finner vi titler som «Mr. Nanny» med Hulk Hogan, «Førskolepurk» med Arnold Schwarzenegger, «The Pacifier» med Vin Diesel og «Twin Sitters» med The Barbarian Twins.

Disse hovedretningene har imidlertid noe til felles – kvinner som i smug betrakter disse barnekjære mennene blir forelsket, og vil innlede eller fordype relasjoner med dem.

I 2012 nådde vi fram til neste humoristiske milepæl – bæreselen.

Menn med babyer i bæresele lokker dagens publikum til gapskratt – i hvert fall om vi skal tro markedsføringen til filmen «What to Expect» (okei, Zach Galifianakis ga oss en forsmak allerede i 2009s «The Hangover»). For bæreselen har jo blitt et symbol på «feminiseringen» av den moderne mannen, et tøyredskap som antyder underkastelse og som med temmelig stor sikkerhet får Anna Anka til å våkne kaldsvett på nettene.

Men bak den kuede fasaden lurer et mannlig opprør. Når kvinnen ikke ser og hører på, passer mannen på å gjøre ting de i normale tilfeller ikke får lov til – å ha det gøy. Det er under slike premisser som sitcomen «Guys with Kids» er blitt lansert, med blant andre kredible Jimmy Fallon som en av skaperne.

Tre jevngamle fedre bor i samme leilighetskompleks. Én er hjemmepappa med fire unger, én er singel med en gal ekskone og én lever i et «normalt» forhold med den gamle «Sopranos»-stjernen Jamie-Lynn Sigler og to unger – samtlige har babyer i bæresele og liker å ta ungene til den lokale sportspuben.

Når de fornuftige damene ikke er i nærheten tar mannen seg friheter, de gjør gulvet om til en rutsjebane på gulvet, tyller i seg fargerike bakverk, spiller dansespill på barnas konsoller, og beklager seg over alt de ikke lenger får lov til å gjøre. Og ofte blir de irettesatt av sine bedre halvdeler som med strengt blikk legger hendene på midjen og hodet på snei.

Og slik sett kjennes jo «Guys with Kids» omtrent like frisk som «Mr. Mom». «Gutter vil alltid forbli gutter» er jo en sliten klisjé som aldri virker å bli umoderne i Hollywood.

Til tross for logiske brister som at ingen av fedrene ringer før de hilser på hverandre (helt utenkelig i virkeligheten) så har likevel serien en viss komisk verdi. Men det hviler likevel noen ynkelig over den åpenbare ansvarsløsheten i papparollen, og noe like ynkelig over mødrenes stadige bedreviterskhet.

Men jeg vet, sleng inn en bæresele så har vi i hvert fall noe å le av.