Da de første rapportene kom om Sony-hackingen, ante vi lite om hvilket omfang hendelsen ville få. Nå er imidlertid historien blitt så vill at den nesten burde bli en film i seg selv.

Bak hackingen står mest sannsynlig nordkoreanere – det er i hvert fall det flere medier melder at amerikanske myndigheter vil bekrefte i dag – som ville skade studioet som står bak komedien «The Interview».

Der vi altså skulle få se Seth Rogen og James Franco reise til Nord-Korea for å ta kverken på Kim Jong-un.

Hadde bare ikke Sony nå bestemt seg for å stoppe hele filmen. Ikke bare på kino, men også på video on demand, melder Deadline.

Det innebærer altså en fullstendig seier for nordkoreanske myndigheter og hackerne deres, som åpenbart ikke ønsket å se deres leder få «ansiktet sitt smeltet».

Det tilspisset seg tidligere denne uka, da hackerne (som tidligere «bare» hadde sluppet sensitive data og premiereklare filmer på nettet) truet alle amerikanske kinoer som viste «The Interview» med henvisning til «det som skjedde 11. september 2001».

Tidligere i går advarte FBI også om at alle kinoer og selskaper som er forbundet med filmen kan bli ofre for cyber-angrep.

Betyr dette at «The Interview» blir en tapt film for oss? Er det nå hackere som kjemper FOR frihet og demokrati skal sørge for å slippe den på nett, slik at vi alle får sett det Nord-Korea så langt har klart å stoppe? Sikkert er det i hvert fall at dette ikke lenger bare er en artig, liten underholdningshistorie:

Om vi aldri får sett «The Interview», går vi da glipp av en bra film? Meningene blant de få som har sett den er definitivt delte (også de siste pressevisningene i USA ble avlyst).

Variety slaktet den, og mente at den var «like morsom som kommunistisk matmangel». The Playlist er på sin side i helt andre enden av skalaen når de hyller «The Interview» som en komedie som virkelig tør å ta sjanser.

Bare synd at de som turde nå er tiet.

PS: Et lite tips til slutt: Podcasten The Frame har hatt en førsteklasses dekning av denne saken, og de siste dagene har de blant annet intervjuet Judd Apatow og «The Interview»-manusforfatter Dan Sterling.

Begge har interessante poenger: Sterling (som blir introdusert på fest som «han som knakk Sony Pictures») er nå redd for at gullalderen for grenseoverskridende komedier er over.

Apatow mener det nå er fritt fram for enhver å få stoppet en film eller et produkt de ikke liker ved å framsette trusler. Så lenge det ikke er klart om truslene var reelle, mener han det var helt feil å stanse «The Interview».