Fem fine filmer som utspiller seg under en hetebølge? «Jaws» (1975),«Barton Fink» (1991), «Falling Down» (1993), «Summer of Sam»(1999) og «The Great Gatsby» (2013).

Her er ellers fem tips fra ukas nyheter på streamingtjenestene, fremhevet uten hensyn til klimatiske forhold:

dd

Kultfilmen «Donnie Darko» fra 2001 holder seg godt – ja, det er ikke urimelig å si at på lista over tidenes beste oppvekstskildringer fra åttitallet som inkluderer åndelighet, mørk fantasy og Patrick Swayze som selvhjelpsguru, er den fortsatt uten seriøse rivaler.

Nå ute på TV 2 Sumo.


SHINE [AUS 1996] GEOFFREY RUSH

Når du (med det vi gjetter er en høyst gjennomsnittlig kjennskap til russisk kunstmusikk) kan nikke gjenkjennende til navnet Sergei Rachmaninoff skyldes det trolig den australske tårepersen «Shine», som høynet komponistens profil betraktelig da den kom midt på nittitallet.

Rachmaninoffs beryktede og krevende tredje pianokonsert er den store utfordringen for filmens historiske hovedperson, pianisten David Helfgott, som gikk på en såpass mental smell i kampen med partituret at det bar rett på institusjon med elektrosjokk og det som verre er.

Sikret skuespiller Geoffrey Rush Oscar-statuett og er – også den – ferskvare på Sumo.


Super_8_movie_image

En sommer sent på søttitallet lager en ung vennegjeng på bygda i Ohio sin egen amatørzombiefilm da de ved en tilfeldighet fanger en spektakulær ulykke med kameraet.

Etter hvert begynner merkelige og uforklarlige hendelser å skje i nærmiljøet, og lovens lokale håndhever sliter med å finne årsaken – helt til filmen fremkalles og en vanvittig forklaring trer fram.

J.J. Abrams‘ og Steven Spielbergs store sommerfilm «Super 8» fra 2011 er storveis filmunderholdning av klassisk tapning og ligger endelig på Netflix.


Screen Shot 2016-06-03 at 14.35.26

Mellom alle KVALITETSSERIENE (TM) bygger HBO også opp et visst filmbibliotek for sine streamingkunder i Norden, og denne uka datt det inn lass med titler.

Mest interessant er likevel nyinnspillingen av miniserien «Roots», som med sin skildring av afroamerikansk slaveliv på 1700-tallet hadde enorm nedslagskraft da den først kom på 70-tallet. Med blant andre Forest Whitaker,Laurence Fishbourne og Jonathan Rhys Meyers.


powers

Superheltserien «Powers» er ute med sesong 2 på Playstation Network ogViaplay. Handler om en superhelt som omskolerer seg til politietterforsker med superheltkrim som spesialfelt og funker helt greit for deg som ikke får nok av kostymekledde helter og heltinner. Viaplay har forresten smelt ut hele «Castle» også.