Martin Scorsese og Terrence Winter har lenge syslet med tanken om å lage et HBO-drama om musikkbransjen på 70-tallet.

Felles kompis Mick Jagger tente også på ideen da Scorsese laget dokumentaren «Shine a Light» for Rolling Stones, og i et par år nå har prosjektet ligget og godgjort seg i skuffen hos HBO-hovedkvarteret i New York.

Men nå har tiden kommet for å gjøre alvor av planene, og Scorsese, Winter og Jagger har bestemt seg for å produsere serien (som først må gjennom pilotnåløyet hos HBO for den til slutt eventuelt blir en realitet).

Og ifølge Deadline har Winter og Scorsese bestemt seg for hvem de vil ha i hovedrollen – nemlig Bobby Cannavale, for noen kjent for sin rolle i «Will & Grace», men nå aller mest kjent for sin monumentale rolle som Gyp Rosetti i sesong tre av «Boardwalk Empire»:

Terrence Winter er jo hjernen bak «Boardwalk Empire» (som Scorsese også har vært med å produsere), så kanskje ikke så rart at Cannavale har gjort et sterkt nok inntrykk til å få en hovedrolle.

Karakteren hans skal for øvrig være en kokainglad platebransjepamp fra New York cirka 1977, i musikkindustriens glade dager da sjangre som disco, punk og hip hop vokste fram. Karakteren driver et større plateselskap, men talentet hans ligger visstnok i å oppdage nye talenter.

Det er ikke kjent hvem som vil få showrunner-ansvaret for en eventuell serie siden Terrence Winter fremdeles holder på med «Boardwalk Empire» (som vi håper kommer til å vare lenge). Er det lov å håpe på at noen kan overtale David Chase til å returnere til tv-formatet?

Hans siste film «Not Fade Away» floppet jo totalt, men Chase har jo vist interesse for musikkindustrien ved flere anledninger:

Scorsese vil for øvrig også regissere pilotepisoden før han går i gang med «Silence» tidlig i 2014.

Den produktive regissøren holder nå på å ferdigstille «The Wolf of Wall Street» med Leonardo Di Caprio.