Regissør Gus van Sant har bygget sin interessante karriere på å veksle mellom små drama og større Oscar-blockbustere. Nå har han sluppet to mer lavmælte dramafilmer på rad («Restless» og «Promised Land»), så nå klør han tydeligvis etter å gjøre et større studioprosjekt igjen.

Og hva kan egentlig være større enn den kommende filmatiseringen av den erotiske kioskvelteren «Fifty Shades of Grey»?

Universal betalte rekordsummen tre millioner dollar for bokrettighetene i fjor, og hyret inn produsentene Michael De Luca og Dana Brunetti («The Social Network») for å utvikle prosjektet videre.

Ingen regissør har fått jobben ennå, men Gus van Sant har åpenbart veldig lyst på den.

Så lyst at han nå har spilt inn en pilotscene for å bevise overfor Universal og produsentene at han er rett mann, ifølge The Wrap.

Alex Pettyfer («Magic Mike») spiller Christian Grey i scenen, som visstnok skildrer øyeblikket der Anastasia Steele mister jomfrudommen. Det er vel lite trolig at noen kommer til å få se testopptaket noen gang (med mindre Gus van Sant faktisk ender opp med å få jobben), men at van Sant nå er såpass aktuell indikerer i hvert fall at Universal vurderer å lage en filmversjon som kanskje har litt kunstneriske ambisjoner.

Vi får se.

Det er for øvrig ikke kjent om Alex Pettyfer seriøst vurderes i rollen som Grey, men forfatter EL James sies uansett å få siste ord når det gjelder både manus, regissør og skuespiller.

Van Sants mulige engasjement tas imot med endel skepsis fra amerikanske filmskribenter, men vi syns egentlig det låter spennende å få se hva en middelaldrende, homofil mann kan få til med en bok mange kvinner åpenbart har et så… sterkt forhold til.

Og hvis de hyrer inn fyren vil kanskje Emma Watson tenke over saken én gang til?