Foran premieren på fredag kan regissør Guillermo del Toro kose seg med gode anmeldelser over store deler av fjøla for megamonster/megamaskin-mashupen med det pornoparodivennlige navnet «Pacific Rim».

Det kommer garantert godt med, all den tid filmen på forhånd er spådd labert besøk etter hard medfart fra vår tids kreative svøpe: Testvisninger.

I stedet for å bekymre seg har Del Toro allerede flere nye prosjekter på gang. Via The Playlist kommer i dag nyheten om at Del Toro har lagt sine blide øyne på Kurt Vonneguts satiriske roman «Slaughterhouse Five», som første gang ble filmatisert i 1972.

Historien foregår på flere forskjellige tidspunkter i livet til en litt pussig fyr ved navn Billy Pilgrim. Han er blitt kidnappet av romvesener fra Tralfamadore som har løsnet fra tiden – de opplever alle hendelser på en gang.

Akkurat det høres kanskje litt abstrakt ut, men kjernen i fortellingen er en skjellsettende og høyst ekte opplevelse fra Vonneguts eget liv som han også lar Billy gjennomgå.

Vonnegut var nemlig amerikansk soldat under andre verdenskrig, ble tatt som krigsfange og befant seg i Dresden under de alliertes brannbomberaid.

Han overlevde, og var rasende over det han og flere andre mener var en unødvendig hevnaksjon da det allerede var klart at nazistene ville tape krigen. I forordet til en ny utgave av boka skrev han:

– Det var så meningsløst at kun én person tjente på det. Den personen er meg. Jeg skrev denne boka, tjente mange penger og bygget navnet mitt, som det er. På den ene eller andre måten fikk jeg tre dollar per person som døde. Litt av en bransje jeg er i.

Mye av romanens styrke ligger i Vonneguts særegne stemme. Å fange tonen hans på film er ikke noen enkel oppgave, men del Toro har alliert seg med en kar som faktisk kan få det til: Charlie Kaufman, manusforfatteren bak filmer som «Being John Malkovich» og «Eternal Sunshine of the Spotless Mind».

– Charlie og jeg prata i sånn cirka en og en halv time og kom frem til den perfekte måten å filmatisere boka, sier del Toro til  The Daily Telegraph.

– Jeg elsker ideen om trafalmadorianerne – å «løsne fra tida», hvor alt skjer samtidig.

Det er bare ett problem: Charlie Kaufman koster en og annen mynt. Ifølge Hollywood Elsewhere forsøker del Toro nå å få Universal til å betale gildet, men Universal nekter å punge ut før han garanterer at filmen vil bli skutt i løpet av de neste 12 månedene.

Problematisk, siden del Toro først skal gjøre spøkelsesfilmen «Crimson Peak» og deretter en pilot for TV-serien «The Strain».

Å, og så vil han lage en «Frankenstein»-film med Benedict Cumberbatch. Selvsagt.