OPPDATERING: Denne artikkelen ble skrevet i 2014. Etter Netflix’ innstramminger våren 2016 fungerer ikke lenger tjenestene som er beskrevet. Beklager!

All ære til det stadig økende tilbudet av filmer og tv-serier på streamingtjenestene her til lands – men av og til finner man ikke det man vil se på Netflix, HBO Nordic, Viaplay, C More Play, NRK Nett-tv, TV 2 Sumo, TV3 Play, Dplay og så videre.

Selv er vi blitt rimelig godt bortskjemt med muligheten til da å kunne bytte over til utvalget som tilbys i mer etablerte markeder som USA og England.

Og det er faktisk ikke så vanskelig. Det finnes flere måter å «lure» tjenster som Netflix og BBCs iPlayer til å tro at du er i landet du vil være i – blant annet kan du bruke browserbaserte plugins som MediaHint eller VPN-tjenester som gir deg en ip-adresse i landet du ønsker å være i.

Vår favoritt er imidlertid DNS-tjenesten Unblock-us, som lar deg endre Netflix-region ved hjelp av ett enkelt tastetrykk. Det at den er DNS-basert gjør også at surfingen din ellers ikke påvirkes av at tjenesten alltid er aktiv – den «aktiveres» bare når du prøver å streame video fra en rekke utvalgte tjenester.

Dermed kan du enkelt variere mellom å bruke de ulike versjonene av Netflix, selv gjør vi byttet direkte fra den godt tilpassede mobilversjonen av siden. Du trenger altså ikke å ha registrert en Netflix-konto i USA – er du Netflix-kunde i Norge er du også Netflix-kunde i USA.

Unblock-us koster fem dollar i måneden, men det er det utvilsomt verdt – særlig amerikanske og engelske Netflix har et bredt utvalg av serier og filmer som ikke har kommet til Norge ennå, og som kanskje ikke kommer noen gang. I tillegg får du tilgang til en lang rekke andre tjenester som BBC, ITV, ABC, CBS, Amazon, Hulu, Vudu ogs så videre.

Det hele fungerer både på PC/Mac, iPad og iPhone, Apple TV og en rekke andre smart-tver, devicer og spillkonsoller.

Men er dette lovlig?

– Forutsatt at man ikke oppgir falskt navn, eller driver med dokumentfalsk på annen måte, gjør man ikke her noe (offentligrettslig) ulovlig. Men man bryter brukerbetingelsene (avtalevilkårene), og sanksjonen er utelukkende at Netflix kan kansellere abonnementet, det vil si heve avtalen, har advokat Jon Wessel-Aas tidligere uttalt til Dagbladet.