Uten å være for skråsikker, så var det nok Marvels panel det var knyttet mest forventninger til på årets San Diego Comic Con. Selskapet, som for tiden styrer verdens største filmfranchise (etter «Captain America 2: The Winter Soldier») har mye å svare og forsvare.

Fokuset ble på «Ant-Man» og «Avengers 2: Age of Ultron», men i en video slapp også skuespiller Chris Pratt og regissør/manusforfatter James Gunn nyheten om at «Guardians of the Galaxy» – som kommer ut den 1. august – allerede har fått godkjent en oppfølger, til den 27. juli 2017.

Det er Gunn som skal skrive og regissere også denne filmen, bekrefter han selv på Twitter-kontoen sin.

Ellers var det en rolig dag for Marvel, som oppgraderte rollegalleriene sine her og der. I «Ant-Man» skal Corey Stoll («House of Cards») spille skurken Yellowjacket, mens Evangeline Lilly («Lost», «Hobbiten») skal spille Hank Pyms (Michael Douglas) datter i filmen.

Det har vært litt usikkerhet rundt «Ant-Man» i det siste. Selv om Marvel-produsent Kevin Feige lover dyrt og hellig at det blir flott, så har skepsisen vokst etter at Edgar Wright forlot prosjektet tidligere i sommer.

Tidligere denne uka ble det også klart at Patrick Wilson og en rekke andre skuespillere forlater filmen. Hovedrolleinnehaver Paul Rudd snakket til Hitfix om Wrights avskjed, og hvordan prosjektet flyttet på seg etter at han ble borte.

– Det var humpete, klart det, og det gjorde meg trist. Edgar er briljant, det var han som fikk meg til prosjektet, og han er en venn. Når det er sagt, filmen har nå åpnet seg og vokst til noe nytt. Peyton er en smart, engasjert visjonær. Han kjenner tegneseriene og verdenen rundt det. Dette er den tjuende gangen han er på Comic Con!

Josh Brolin («No Country for Old Men») hadde allerede blitt bekreftet som superskurken Thanos i de kommende filmene, men i natt ble det også bekreftet at han kom til å dukke opp allerede i «Avengers: Age of Ultron» – som får premiere den 1. mai 2015.

Marvel viste frem et klipp fra filmen, hvor alle i «Avengers» forsøker å plukke opp hammeren til Thor før skurken Ultron (James Spader) kommer og ødelegger festen.

– Jeg har alltid sagt at livet ikke kan bli tullete nok for meg, og dette må være det rareste stedet jeg har vært, sa Spader fra scenen på Comic Con.

– Jeg spiller en 2,5 meter høy robot i denne filmen. Og det var, øh, jeg har alltid spilt mennesker frem til nå. Å spille inn denne filmen er like sjokkerende og overraskende som å komme hit for første gang. Å gjøre denne filmen er noe helt nytt.

Nå er det DC Comics og Warner Bros sin tur til å vise sine storslåtte filmer, etter at de i stor grad har forsøkt å etterape Marvel-suksessen de siste årene. I går viste de fram en teaser for «Superman vs. Batman: Dawn of Justice», som – selvsagt – ble filmet fra publikum.

Lovende?