Gladnyheter for regissør Morten Tyldum og hans Alan Turing-film «The Imitation Game» i dag.

Variety melder nemlig at Squareone Entertainment har kjøpt de tyske rettighetene til filmen, som har Benedict Cumberbatch og Keira Knightley i hovedrollene.

Fra før har Hollywood-kjempen Harvey Weinstein og hans The Weinstein Company plukket opp de amerikanske rettighetene for hele 43 millioner kroner.

«The Imitation Game» handler om den britiske matematikeren og dataforskeren Alan Turing, som var svært viktig for å knekke den tyske krypteringsmaskinen Enigma under 2. verdenskrig.

Etter krigen var han med på å konstruere en av de tidlige elektroniske programmerbare digitale datamaskinene — men historien om Turing fikk dessverre ikke en lykkelig slutt.

I 1952 ble han nødt til å innrømme at han var homofil, noe han ble tiltalt for, og han mistet også sikkerhetsklareringen. Dessuten ble han satt på en hormonkur, som ga uheldige kroppslige bieffekter (blant annet utviklet han bryster).

Imitation-Game

Han døde av cyanidforgiftning, og et halvspist eple med cyanid i ble funnet ved siden av ham. Det ble seinere sagt at Apples eplelogo var til ære for Turing (mens mennesker som stod Turing nær sa at selvmordsmetoden var inspirert av favorittfilmen «Snøhvit og de syv dverger»).

Filmen, som har premiere 21. november i år, shoppes nå rundt på Cannes-festivalen.