I løpet av mai går regissør Zack Snyder i gang med innspillingen av «Batman vs. Superman», oppfølgeren til fjorårets «Man of Steel».

Nå har også Warner offisielt bekreftet at de også skal lage en tredje superheltfilm sammen med Snyder: En filmatisering av DC-tegneserien «Justice League» – en superheltsupergruppe lik «The Avengers», der karakterer som Superman, Batman og Wonder Woman slåss side om side.

Opplysningene om at «Justice League» endelig nærmer seg lerretet ble bekreftet eksklusivt til Wall Street Journal av Warner-direktør Greg Silverman i går.

Han ville ikke gi noen spesifikk dato for når filmen skal ut, men trolig kan det tidligst skje i 2018-2019. Planen er at «Batman vs. Superman» skal åpne universet fra DC Comics-tegneseriene ytterligere, og gjøre klar for «Justice League».

Superheltsupergruppa dukket opp i en tegneserie i 1960, og bestod da av Superman, Batman, Aquaman, Flash, Green Lantern, Martian Manhunter og Wonder Woman. Siden har ensemblet bestått av ulike figurer.

Vi vet allerede at Henry Cavill er hyret inn til å spille Superman, at Ben Affleck skal spille Batman og at Gal Gadot vil bli Wonder Woman i Snyders kommende filmer. I tillegg ble det i forrige uke kjent at Ray Fisher er hentet inn for å portrettere Cyborg i begge de to kommende filmene.

Regissør Zack Snyder og Henry Cavill på settet til «Man of Steel».

Nyheten om at «Justice League»-filmen endelig er på skinner, etter årevis med utvikling og spekulasjoner, vil trolig bli tatt godt imot av mange superheltfans.

Allerede i 2008 hadde Warner hyret inn Armie Hammer til å spille Batman, Adam Brody som The Flash, D.J. Cotrona som Superman, og rapperen Common som Green Lantern, men manusforfatterstreiken samme år gjorde at man skrinla hele prosjektet.

I 2011 bestemte studioet seg for å gjøre et nytt forsøk, og hyret inn manusforfatter Will Beall («Castle», «Gangster Squad») for å skrive filmen. I fjor ble imidlertid hans utkast forkastet, og Warner besluttet i steden å lage «Batman vs. Superman» først.

Siden har David Goyer (som skrev Christopher Nolans Batman-filmer) hintet om at han har fått oppdraget med å skrive filmene.

Offentliggjøringen av en «Justice League»-film viser hvor desperate DC Comics og Warner er etter å kunne ta opp konkurransen med Marvel og Disney, som har hatt enorm suksess med sine superheltfilmer – og særlig med «The Avengers», som spilte inn over ni milliarder kroner på verdensbasis.

Selv om DC og Warner hadde en svært pen suksess med «Batman»-filmene til Nolan, har også flere forsøk på å filmatisere DC Comics-figurer floppet – som «The Green Lantern» og «Jonah Hex».

En «Justice League»-film låter jo i utgangspunktet som en potensiell pengemaskin, men ikke alle har uttrykt seg positivt til filmplanene. Den skotske tegneserieforfatteren Mark Millar («Kick-Ass», «Wanted») er blant dem som har ment at risikoen ved prosjektet er stor.

– Det store problemet er at karakterene er utdatert. Karakterene ble skapt for 75 år siden — den yngste store karakteren ble laget for 68 år siden, uttalte han i et intervju med Sci-Fi Now i februar i fjor.

Han mener også at flere av karakterenes superkrefter funker dårlig rent filmatisk, og at seriens etablerte fanbase sterkt vil mislike store forandringer som eventuelt gjøres for å få dem til å fungere bedre på det store lerretet.