En av landets mest særegne regissører er tildelt et statstilskudd på nøyaktig 5 969 475 kroner for å realisere sin film «The Middle Man», som er basert på andre halvpart av Lars Saabye Christensen-romanen «Sluk» fra 2012.

Bent Hamer har tidligere laget blant annet «O’ Horten», «Eggs» og «Hjem til jul», som var basert på historier av Levi Henriksen. Både førstnevnte, «Salmer fra kjøkkenet» fra 2003 og Hamers forrige film, «1001 gram» fra 2012, ble valgt ut som Norges kandidater til Oscar-prisen.

Nå skal han filme fortellingen om figuren Frank Farrelli, som ifølge pressemeldingen fra Norsk Filminstitutt (NFI) tar seg jobb som «profesjonell formidler av vonde og dårlige budskap» i en gudsforlatt amerikansk by med mye motgang og motløshet.

Om dette betyr at Hamer lager film på engelsk for første gang siden Charles Bukowski-filmatiseringa «Factotum» fra 2005, har vi ikke fått bekrefta, men det virker unektelig sånn. NFI, som omtaler filmen som «Hamer goes americana», har sogar publisert dette lille utdraget fra manuset:

SHERIFF: There are lots of things you’re not allowed to do, Frank. Pissing in a public place. Driving without license plates. And then there are even more things that are allowed. Closing the train station. Shutting the school. Switching off the street lights. Small things like those.

FRANK: Damn shame.

Hamer er både regissør, produsent og manusforfatter på prosjektet, som foreløpig ikke røper hvem de har i sikte for rollen som Farrelli.

Også to andre norske filmer har fått tilskudd av NFI i dag:

  • Regissør Charlotte Blom, som debuterte med komedien «Staying Alive» for tre år siden, får ti millioner i produksjonstilskudd til «Dianas bryllup». Den omtales som «en dramakomedie om et livslangt, stormende kjærlighetsforhold» og er skrevet av Mette M. Bølstad, manusforfatteren bak tv-serier som «Halvbroren» og «Nobel».
  • Tuva Novotny, som også skal i gang med å regissere Pernilla August i «Britt-Marie var her», får tre millioner for å lage en film titulert «Tea». Den handler om foreldre og barn, psykiske lidelser og vanskelige tanker i en tid der idealene bygger på lykke og overskudd.