Norsk filminstitutt har offentliggjort hvilke filmer de tilgodeser med støttekroner i dag, og tilfeldigvis (vil vi tro) er to av de mest spennende prosjektene komedier som foregår på et hotell.

Rune Denstad Langlo («Nord», «Jag etter vind», til høyre på bildet i toppen) får ni millioner kroner i støtte til filmen «Primus motor», om den rasistiske og superblakke hotelleieren Per, som bestemmer seg for å starte asylmottak på hotelleiendommen i et forsøk på å redde økonomien.

Han trenger imidlertid UDI-godkjennelse, og  da flyktningene kommer oppstår… KAOS OG FORVIKLINGAR. Men så dukker det opp en afrikansk gutt som kanskje kan hjelpe?

«Primus motor» har antatt premiere i april til neste år.

Den andre filmen skal regisseres av Arild Frölich («Fatso», «Pitbullterje», til venstre på bildet i toppen), og omhandler en alkoholisert forfatter som har søkt tilflukt i en tårnsuite for å skrive sitt mesterverk (og deretter – muligens – drikke seg i hjel).

Han knytter imidlertid et uventet vennskap til 10 år gamle Noah, som også har gjemt seg på hotellet der moren jobber, for å slippe unna SFO der han er den minst populære ungen noensinne. Filmen – titulert «Grand Hotel» – får 7,9 millioner kroner i støtte.

Alkoholisert bajas og upopulært barn er for øvrig ofte en vinnende kombinasjon, noe alle som har sett «Bad Santa» kan skrive under på:

For øvrig får også «Eggg», en julekomedie for barn basert på Stein Erik Lundes bok, 6,1 millioner kroner i støtte, mens dokumentaren «Til månen med bestefar» ble tilgodesett med 850 000 kroner.